Beheer algemene instellingen
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Beheer algemene instellingen

• Pdf

Article Summary

Onder Instellingen > Beheer algemene instellingen staan verschillende tabbladen met een aantal opties. Deze opties hebben betrekking op instellingen in de huidige RemindoToets-omgeving. Binnen elk tabblad zullen opties opgedeeld zijn in groepen. Per groep kunnen wijzigingen aan de instellingen apart worden opgeslagen. Gebruik hiervoor de knop die rechtsonder elk blok is geplaatst.

Algemeen

Taalinstellingen

Er kan ingesteld worden of Engels als tweede taal beschikbaar is. Nederlands zal altijd als standaardtaal zijn ingesteld, dit is niet te wijzigen.

Profielvelden

Kies hier welke profielvelden door welke rol bekeken kunnen worden. Deze gegevens kunnen hiermee voor verschillende rollen worden in- of uitgeschakeld.

Bevestig identiteit ter beveiliging

Schakel deze functie in om de gebruiker het wachtwoord in te laten voeren als andermans profiel wordt bewerkt.

Wachtwoord vergeten

Selecteer hier de rollen die gebruik kunnen maken van de ‘wachtwoord vergeten’ optie.

Kies primaire inlogmethode

Onder deze optie is het mogelijk om het gebruik van een gekoppelde Single Sign-On methode in te schakelen als standaard inlogmethode.

Inlogmethode gebruikersnaam en wachtwoord verbergen

Gebruik deze optie om inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord uit te schakelen.

Terminologieën

Definieer hier de terminologieën die in de RemindoToets-omgeving gebruikt worden. Er zijn selectievelden beschikbaar voor zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Rechten en rollen

Legenda rechten en rollen

In dit overzicht is een tabel te zien welke rollen toegang hebben tot welke handelingen. In de legenda hierboven is terug te vinden wat de symbolen en kleuren aangeven.

Toetsmatrijsinstellingen

Deze instellingen dienen als standaardinstellingen voor deze omgeving. Bij het aanmaken van een nieuwe toetsmatrijs worden deze instellingen aangehouden. Tijdens het aanmaken kunnen deze wel nog gewijzigd worden. Let er op dat niet alle instellingen die tijdens het aanmaken zichtbaar zijn hier terug komen.

Standaard toetsmatrijstype

Geef aan wat het standaard toetsmatrijstype is wanneer er een nieuwe toetsmatrijs wordt aangemaakt.

Toetsmatrixinstellingen

Het is mogelijk om het gebruik van een toetsmatrix in of uit te schakelen.

Standaardcesuur

Gebruik deze functies om een standaard cesuur op te stellen. Voor een uitgebreidere toelichting, zie het artikel Normale cesuur en eventueel Samengestelde cesuur.

Standaard herkansingsinstellingen

Hier wordt het maximumaantal herkansingen aangegeven. Het is mogelijk om in te stellen dat er geen of een onbeperkt aantal herkansingen gedaan mogen worden.

Standaard afname-instellingen

Met deze instellingen worden verschillende functies ingeschakeld, zoals de tijdsduur, instructieteksten en het gebruik van rekenmachine, tekstmarkering, terugkoppeling en navigatie tijdens de toets.

Standaard zichtbaarheidsinstellingen

De zichtbaarheidsinstellingen geven aan welke onderdelen teruggekoppeld worden aan de kandidaat.

Standaard uitleveringsinstellingen

Specificeer wat een afname-omgeving standaard kan met een toetsmatrijs. Wanneer de volledig scherm beveiliging is ingeschakeld, geef dan aan wat het beschermingsniveau zal zijn. Daarbij is het mogelijk om in te stellen dat er alleen detectie zal plaatsvinden. Deze zal surveillerende rollen er op attenderen dat de kandidaat uit de volledig schermmodus is gegaan, zonder dat er aan de kant van de kandidaat iets gebeurt.

Standaard evaluatieinstellingen

Deze instelling staat kandidaten toe om aan het eind van een toets een evaluatie in te vullen. Er kan een externe URL voor ingevoerd worden. Hiermee kan de externe pagina bezocht worden, of eventueel ingeladen worden in RemindoToets.

Standaardinstellingen voor nieuwe regels

Geef aan of gebruikers meerdere regels in een keer mogen toevoegen en hoe de regels gepositioneerd moeten worden. Geef daarnaast de wegingsfactor op en hoeveel vragen deze regel moet bevatten.

Uitleveringsinstellingen

Er kan aangegeven worden of toetsen met een bepaalde status wel of niet uitgeleverd moeten worden aan de afnameomgeving.

Vraaginstellingen

Bij de vraaginstellingen is het mogelijk om bepaalde vraagtypen uit te schakelen voor de beheeromgeving. Daarnaast kan ook een standaard vraagtype worden gekozen. Dit type zal bij het aanmaken van een nieuwe vraag als standaard gekozen worden, wat op dat moment gewijzigd kan worden. Dit geldt ook voor eventuele vraagsjablonen die zijn aangemaakt. Deze worden onderverdeeld per vraagtype waarop het sjabloon is gebaseerd.

Daarnaast zijn er verschillende opties voor het beschikbaar maken voor papieren toetsafname, oefeningen en toetsen. Verder kan de moeilijkheidsgraad aangegeven worden en kan de taal, rekenmachine en externe media ingeschakeld worden.

Bij de ‘Vraaganalyse notificatie-instellingen’ kan worden ingesteld dat wanneer een vraag boven of onder de ingestelde grenswaarden komt, er een notificatie moet worden verzonden. De auteur krijgt zo de mogelijkheid om de vraag, wanneer nodig, aan te passen. Om deze notificatie te ontvangen moet de rol van de gebruiker wel de optie aan hebben staan voor ‘De gemeten kwaliteit van de vraag is veranderd’.

Onderaan deze pagina zijn instellingen voor het AlgebraKiT-vraagtype te vinden. Selecteer het gewenste gebruikersniveau, passend bij de gekoppelde afnameomgeving.

Privacy en kwaliteitscontrole

Privacy-instellingen

Gebruik deze instellingen om de privacyregels verder aan te scherpen in de omgeving. De drie beschikbare instellingen hebben betrekking op mediabestanden en privacy.

Kwaliteitscontrole-instellingen

Hier kan per rol aangegeven worden of deze de eigen vragen goed kunnen keuren en of de eigen toetsen goed gekeurd mogen worden.

Onbestelbare e-mail

De e-mails naar de adressen in het overzicht konden niet worden afgeleverd vanwege één van onderstaande oorzaken:

• De server was meermaals onbereikbaar.
  • De server accepteerde het bericht niet en stuurde een bouncebericht terug.

Er worden momenteel geen e-mails verstuurd naar deze adressen. Het is mogelijk om deze blokkade op te heffen.

Verzonden e-mail

In dit overzicht worden alle e-mails die in de afgelopen 3 maanden zijn verzonden getoond.

API

Onder dit tabblad kunnen de API-sleutels beheerd worden. Een API-koppeling maakt het mogelijk om RemindoToets met andere software te laten communiceren. Rechtsboven in het scherm kan met de knop ‘Nieuwe API-sleutel’ een nieuwe koppeling worden aangemaakt. Links daarvan is een downloadknop met API-documentatie en voorbeelden. Gebruik onder een bestaande API-sleutel het potloodicoon om deze te bewerken.