Documenten module
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Documenten module

• Pdf

Omschrijving

Binnen deze module kunnen documenten geupload worden. Er kan met behulp van achtergrondinstellingen een specifieke structuur opgesteld worden met bijvoorbeeld bepaalde categorieën. De deelnemer of begeleider heeft bij elk onderdeel de mogelijkheid om documenten te uploaden. Denk aan bijvoorbeeld sollicitatiebrieven, uitkomsten van beroepskeuzetest of de uitwerking van opdrachten.

Per onderdeel kunnen meerdere documenten geüpload worden. Deze kunnen verwijderd worden, maar het is niet mogelijk om te archiveren.

Let op!

De achtergrondinstellen moeten door Paragin opgezet worden. Neem contact met ons op om aanpassingen aan de opzet van de module te doen.

Voorbeeld

Er kan in deze module een opdrachtenstructuur opgezet worden, met mogelijk een opdeling voor verschillende onderwerpen, hoofdstukken en dergelijke. Deelnemers kunnen bij de onderdelen hun eigen documenten uploaden. Begeleidende rollen kunnen deze documenten inzien.

Verder kan de module gebruikt worden voor het bekijken van documenten die bijvoorbeeld niet in het portfolio opgenomen hoeven te worden, maar wel belangrijk genoeg zijn om ergens op te slaan. In de afbeelding hieronder staan twee onderdelen weergegeven. De deelnemers klikken op een van de plusjes om een document toe te voegen.

Documenten voorbeeld

Instellingen

Deze module heeft in de MijnPortfolio-omgeving geen instellingen voor beheerders om in te stellen of aan te passen.

Deelnemers kunnen documenten uploaden door naar het menuonderdeel 'Mijn documenten' te gaan. Daar kunnen zij de gehele opzet voor elk document terugvinden. Door op een plusje rechts in het scherm te klikken wordt het document onder het betreffende onderdeel geplaatst. Een document kan verwijderd worden door op het rode prullenbakicoon te klikken.

Begeleiders kunnen het portfolio van een deelnemer bekijken bij het menuonderdeel ‘Portfolio’s’. Hier is een lijst te vinden met alle beschikbare deelnemers. Klik bij aan de rechterkant van het scherm op de knop ‘Ga naar dit portfolio’. Klik daarna op het tabblad Documenten. Begeleiders kunnen hier alle bestanden inzien, eventueel nieuwe bestanden toevoegen en documenten accepteren en te bevriezen.

Een document accepteren houdt in dat het niet meer kan worden verwijderd. Dit geldt voor zowel deelnemers als begeleiders. Deelnemers kunnen niet zelf een document accepteren.

Om een document alsnog te kunnen verwijderen, kan een begeleidende rol nogmaals op het icoon klikken om het van de geaccepteerde status af te halen.

Interne naam module: Document