Erkenningen verlenen
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Erkenningen verlenen

• Pdf

Omschrijving

Met erkenning kunnen beheerders speciale trefwoorden aanmaken die aan deelnemers gekoppeld kunnen worden. Begeleidende rollen hebben alleen toegang tot het toekennen van een erkenning.

Via het portfolio van een deelnemer kan een erkenning toegekend worden. Het aanmaken en beheren van erkenningen kan in het menuonderdeel ‘Erkenningenoverzicht’.

Voorbeeld

Door gebruik te maken van erkenningen kunnen beherende en begeleidende rollen deze terugvinden in het portfolio van een deelnemer. Erkenningen kunnen een eigen invulling krijgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om cursussen of opleidingen als erkenning vast te leggen. Ook andere belangrijke externe erkenningen, zoals een bepaald diploma of EHBO cursus, zouden hier bij kunnen.

Verschillende soorten erkenningen kunnen van elkaar gescheiden worden door ze in te delen per categorie. Een nieuwe categorie aanmaken kan bij het toevoegen van een nieuwe erkenning.

Instellingen

Erkenning toevoegen

Via het menuonderdeel Erkenningenoverzicht zijn alle aangemaakte erkenningen te zien. Om een nieuwe erkenning aan te maken, klik rechts bovenin op ‘Erkenning toevoegen’. Er zal een nieuw scherm openen.

Selecteer de gewenste categorie voor de nieuwe erkenning. Als er een nieuwe categorie moet worden aangemaakt, selecteer in dit veld ‘Maak een nieuwe categorie’ en vul een naam in. Kies vervolgens een naam voor de erkenning en vul eventueel een omschrijving in. Daarnaast kan er een afbeelding bijgevoegd worden die bij deze specifieke erkenning hoort.

Erkenning toekennen

Begeleidende rollen kunnen alle aangemaakte erkenningen toekennen aan een deelnemer. Dit kan door naar het menuonderdeel Portfolio’s te gaan. Selecteer daar het gewenste portfolio.

Ga vervolgens met de muis op het tabblad ‘Deelnemer’ staan en klik daar op ‘Erkenning’. Op de pagina die opent staan alle erkenningen van deze persoon. Rechts bovenin staat de knop ‘Erkenningen verlenen’. Klik daar op om een nieuwe toe te kennen. Dit kan eenvoudig door rechts in het scherm een vinkje bij de gewenste erkenning te zetten en op ‘Opslaan’ te klikken.

Interne naam module: Recognition