Kennisbank
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Kennisbank

• Pdf

Omschrijving

Met het menuonderdeel Ideeën (standaardnaam, Kennisbank wordt vaak gebruikt) is het mogelijk om informatieblokken aan te maken. Deze kunnen verschillende onderdelen bevatten, zoals video’s, tekstvakken of opdrachten. Er wordt gebruik gemaakt van categorieën die gekoppeld worden aan een specifiek informatieblok. Een deelnemer kan in het ideeënoverzicht op een of meer categorieën klikken. Aan de rechterkant van het scherm worden aan de hand van de geselecteerde categorieën de bijbehorende informatieblokken getoond. Een dergelijke opzet kan uiteindelijk dienen als kennisbank binnen de MijnPortfolio-omgeving.

Door meerdere selectievelden te selecteren worden aan de rechterkant alleen onderwerpen getoond die aan die selecties zijn gekoppeld. Meer geselecteerde velden staat dus gelijk aan een specifiekere selectie van ideeën.

Let er op dat wanneer er meerdere categorieën worden geselecteerd, alleen de ideeën worden getoond die alle geselecteerde categorieën bevatten.

Voorbeeld

Het is mogelijk om met de Ideeën-module een kennisbank-achtige opzet te maken. Gebruik bij het aanmaken van een idee verschillende categorieën die inhoudelijk elk een bepaald onderwerp omvatten. Met deze methode kan een serie of collectie van ideeën worden aangemaakt voor een overkoepelend onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het onderwerp ‘planten’. Dit wordt in het categorieënbeheer de hoofdcategorie. De ondergeschikte onderwerpen worden in de subcategorie geplaatst, zoals ‘bomen’, ‘struiken’ en ‘bloemen’.

ideeen categoriebeheer

De afbeelding hierboven toont de opzet van de categorieën in het categorieënbeheer. De afbeelding hieronder laat zien hoe dit voorbeeld in MijnPortfolio wordt gepresenteerd. In dit geval is alleen het onderwerp ‘bloemen’ geselecteerd.

ideeen voorbeeld

Instellingen

In het Ideeën-menuonderdeel wordt de afbeelding uit het voorbeeld gepresenteerd zoals dit aan alle gebruikers wordt getoond. Om een idee aan te maken, klik rechtsboven in het scherm op ‘Ideeënbeheer’.

In het ideeënbeheer worden de ideeën aangemaakt. Deze bevatten de (tekst)vakken waarin de informatie wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een video of een externe link. Er kan daarnaast een korte omschrijving ingevoerd worden. Dit is de omschrijving die in de afbeelding uit het voorbeeld te lezen is. Klik op ‘Idee toevoegen’ om een nieuw idee aan te maken. Geef hier de gewenste tekst in en stel in voor welke gebruikersrollen dit idee beschikbaar is.

In dit overzicht is ook het idee-categorieënbeheer te vinden. Deze optie staat rechtsboven in het scherm. Klik in dat overzicht op ‘Voeg categorie toe’. Door in het veld voor de hoofdcategorie een bestaande tekst in te voeren (zoals ‘Planten’ in het voorbeeld), worden alle subcategorieën onder die hoofdcategorie gegroepeerd.

Op de achtergrond is het mogelijk om bepaalde onderdelen alleen te tonen aan specifieke kwalificaties. Neem hiervoor contact op met Paragin.

Interne naam module: idea