Nieuwsmodule
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Nieuwsmodule

• Pdf

Omschrijving

Dit is een pagina waarop de beheerder nieuwsberichten kan plaatsen voor alle gebruikers, in de vorm van een titel en een omschrijving. De beheerder heeft hiervoor een tekstverwerker ter beschikking, om de tekst op te maken en om afbeeldingen, linkjes en bestanden toe te voegen. Er is ook een mogelijkheid om te reageren op de nieuwsberichten, dit kan worden uitgeschakeld.

Alleen beheerders kunnen nieuwsberichten aanmaken. Dit kan onder het menu 'Nieuwsbeheer'.

Voorbeeld

Gebruik de nieuwsmodule om belangrijke gebeurtenissen door te geven aan de gebruikers van de MijnPortfolio-omgeving. Het kan gebruikt worden voor updates met een vaste tussenperiode of juist als er zich iets bijzonders heeft voorgedaan.

Instellingen

Klik op 'Nieuws toevoegen' om een bericht aan te maken. Voeg een titel en eventueel een categorie in, stel de datum in en geef een korte omschrijving of samenvatting. Deze omschrijving / samenvatting wordt aan de gebruikers van de MijnPortfolio-omgeving getoond op de nieuws-pagina. Er is ook de mogelijkheid om een bestand toe te voegen (maximaal 100MB). Als het bericht is aangemaakt, kan dit geactiveerd of gedeactiveerd worden door aan de rechterkant van het scherm dit te selecteren. Hier staat ook de optie om het bericht te bewerken of te verwijderen.

Voor niet-beheerders is de 'Nieuws' pagina de plaats waar de berichten komen te staan. Klik op 'Lees dit nieuwsbericht' om het volledige bericht te kunnen lezen. In het scherm wat volgt kunnen alle gebruikers van de omgeving reacties plaatsen. Deze berichten kunnen niet aangepast of verwijderd worden.

Interne naam module: News