Permanente Educatie (PE) kalender
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Permanente Educatie (PE) kalender

• Pdf

Omschrijving

De Permanente Educatie (PE) kalendermodule is geschikt voor het bijhouden van ontwikkelingen in een betreffend vakgebied. Het kan dienen als ondersteuning voor het volgen van bepaalde activiteiten die de inhoudelijke vakkennis op peil houden. Hiervan wordt gebruikt gemaakt van een puntensysteem.

Een module kan bestaan uit één of meer onderdelen. Binnen elk onderdeel moet er één of meer PE-activiteiten worden gekoppeld. Met deze activiteiten kunnen punten verdiend worden. Bij het uitvoeren van genoeg activiteiten en het behalen van het vereiste aantal punten, kan de begeleider en/of beheerder aangeven dat de module is voltooid.

Deelnemers en begeleiders kunnen zelf acitiviteiten voordragen die niet in de MijnPortfolio-omgeving zijn opgesteld. Een beherende rol kan deze bekijken en vervolgens goed- of afkeuren. Degene die de activiteit aandraagt, kan daarbij bewijsstukken meesturen.

Tip!

Het is mogelijk om externe organisaties toegang te verlenen tot de MijnPortfolio-omgeving. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld de organisator van een congres. Deze kan een lijst met deelnemers verkrijgen en later in het systeem aangeven welke deelnemers er precies aanwezig zijn geweest.

Voorbeeld

De activiteiten kunnen naar eigen wens ingevuld worden. Denk aan het bijwonen van een congres, maar ook het volgen van cursussen of online webinars behoort tot de mogelijkheden. De precieze details van de activiteit is geheel in te vullen door degene die het aanmaakt. Het kan kort omschreven worden als er wordt verwezen naar een bestaande cursus bij de eigen of een externe organisatie. Het is echter ook mogelijk om de exacte opdracht op te nemen in een uitgebreide beschrijving. Daarnaast is er een optie om een koppeling te maken met RemindoToets, waarmee direct gelinkt kan worden aan een toets in de gekoppelde RemindoToets-omgeving.

Instellingen

Het is mogelijk om PE-activiteiten aan te maken voordat er een module opgezet wordt. De volgorde die in dit artikel wordt aangehouden staat daarom niet vast. Als het gewenst is om eerst alle activiteiten in te voeren, kan dat door gelijk naar de optie 'PE-activiteiten beheren' te gaan.

Een module aanmaken

Beheerders hebben de mogelijkheid om binnen het PE-beheer modules aan te maken, dit kan door aan de linkerkant van het scherm naar 'PE-beheer' te gaan. In het scherm wat volgt staat de optie 'Voeg module toe'. Vul hier een naam, code, duur van de module in maanden in en als laatste het aantal te behalen punten.

De module moet nu aangevuld worden met één of meerdere onderdelen.

Onderdelen aanmaken voor een module

Om voor een module een onderdeel aan te maken, klik aan de rechtkant van het scherm (in de kolom 'Opties') op de functie 'Bewerk onderdelen'. Op de volgende pagina kan een onderdeel worden toegevoegd met de optie 'Onderdeel toevoegen'.

Het onderdeel kan een naam worden gegeven, met daarbij een minimum en maximum voor het aantal punten dat behaald wordt. De module heeft nog geen inhoud, voeg daarom één of meerdere PE-activiteiten toe. Dit kan aan de rechterkant van het scherm met de functie 'Bewerk PE-activiteiten' en in dat scherm een activiteit te kiezen.

Tip!

Als er een nieuwe activiteit aangemaakt moet worden, is er in dit scherm een mogelijkheid voor. Selecteer uit het keuzemenu 'Nieuwe PE-activiteit aanmaken', waarna hetzelfde scherm zal openen als bij de uitleg hieronder.

Activiteiten invoeren en beheren

In het overzicht voor PE-beheer staat de optie 'PE-activiteiten beheren'. Klik vervolgens op 'PE-activiteit toevoegen' om te beginnen met aanmaken.

Bij een activiteit kan een beheerder worden toegekend. Deze beheerder houdt het overzicht over de activiteit en controleert welke deelnemers deze activiteit hebben voltooid. De verdere opties zijn niet verplicht (behalve de titel).

Let op!

Vergeet niet om de activiteit aan de deelnemers te laten tonen. Vul hier ook in wat het aantal punten is dat toegekend moet worden.

Interne naam module: pe & pe_calendar