Projectdocumenten beheren
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Projectdocumenten beheren

• Pdf

Omschrijving

Met een sectorplan kunnen eigen plannen worden opgesteld die door specifieke rollen uitgevoerd moeten worden. Een plan bestaat uit een project met daarin één of meerdere onderdelen. Bij het aanmaken van deze onderdelen kan gespecificeerd worden welke rollen wat moeten uitvoeren.

Een onderdeel kan bestaan uit een invulveld of een bestandupload. In een invulveld handmatig informatie ingevoerd worden. Bij een bestandupload moet er een bestand geselecteerd worden, waarna de betrokken personen dit bestand kunnen bekijken.

Voorbeeld

Een overzicht van verslagen en opdrachten kan goed worden opgezet binnen de sectorplanmodule. Elk project kan dienen voor een soort verslag of serie van opdrachten, met de onderdelen als individuele gesprekken of opdrachten die ingeleverd moeten worden. De module kan intern ook gebruikt worden door bijvoorbeeld docenten om evaluatiegesprekken te volgen en te noteren.

Instellingen

Het aanmaken van een nieuw project met onderdelen kan in het menuonderdeel ‘Projectdocumenten’. Dit wordt gedaan door beheerders. In het overzicht zullen alle aangemaakte projecten te zien zijn en kan via de functie rechts bovenin een nieuw project worden toegevoegd. Er kunnen ook onderdelen aan projecten worden gekoppeld. Klik hiervoor aan de rechterkant van het scherm, onder Opties, op ‘Bewerk onderdelen’. In het scherm wat volgt kunnen nieuwe onderdelen worden toegevoegd en reeds gekoppelde onderdelen weggehaald of verplaatst worden. Dit laatste kan door simpelweg de onderdelen met de muis naar een andere plek te slepen.

Onderdelen toevoegen

Nieuwe onderdelen toevoegen kan via de optie ‘Onderdelen’. Ook hier is een overzicht te zien van de bestaande onderdelen. Klik op ‘Onderdeel toevoegen’ om een nieuwe aan te maken of gebruik het potloodicoon aan de rechterkant om een bestaand onderdeel te bewerken.

Bij het toevoegen of verwerken van een onderdeel zijn verschillende opties te zien. Er kan een naam toegekend worden. Het is handig om daarbij een makkelijk te herkennen naam en/of code wordt gebruikt, zeker als er een groot aantal onderdelen is. Markeer of dit onderdeel verplicht is om af te ronden. Geef in het selectieveld aan of het een invulveld of een bestandsupload betreft.

Er kan ingesteld worden dat deelnemers dit onderdeel in hun eigen overzicht te zien krijgen. Dit hoeft niet ingeschakeld te worden om het zichtbaar te maken voor deelnemers. Geef als laatste aan welke rollen dit onderdeel moeten invoeren.

Interne naam module: Sectorplan