- 30 Oct 2024
- Afdrukken
- Pdf
Statistieken toetsmatrijs
- Bijgewerkt op 30 Oct 2024
- Afdrukken
- Pdf
Omschrijving
Bij het tabblad 'Statistieken' kunnen de verzamelde resultaten geanalyseerd worden. Remindo zal hierbij de Cronbachs alfa berekenen, een statistische waarde die de betrouwbaarheid van een toets aangeeft. In het artikel Statistische waarden is uitleg te vinden over Cronbachs alfa.
Er zijn twee keuzeopties mogelijk voor het analyseren.
De eerste is het analyseren van vragen die zijn gebruikt in de laatste afname. De vragen uit meest recente toetsafname worden hiermee geanalyseerd. Dit zijn de vraagversies die de laatste kandidaat die de toetsmatrijs heeft gemaakt heeft aangeboden gekregen. Het is mogelijk om dit aan te vullen met een tijdsperiode, om zo aan te geven over welk tijdbestek de resultaten meegenomen moeten worden.
De tweede optie is een aangepaste selectie van vragen analyseren. Bij deze optie kan aangegeven worden welke vraagversies in de analyse meegenomen moeten worden. Na het selecteren van deze optie zal er een lijst verschijnen. In deze lijst kan aangegeven worden welke vragen meegenomen moeten worden in de analyse. Vink de vraag aan om deze aan de analyse toe te voegen. Ook hier kan een periode in worden gevuld, waaruit de resultaten worden meegenomen.
Na het selecteren van de gewenste optie en periode, kan de Cronbachs alfa berekend worden door rechtsonder in het scherm op de knop te klikken.
Wanneer gevraagd is de resultaten over een lange periode te berekenen, zal niet elke kandidaat die deze toetsmatrijs heeft gemaakt exact dezelfde vraagversies en/of vragenset hebben gemaakt. Remindo zal daarvoor gegevens 'aanvullen'. Daardoor zal Chronbachs alfa minder accuraat en betrouwbaar zijn. Er zal hiervan een melding worden gegeven, zie het gele kader in de afbeelding onder 'Voorbeeld'.
Voorbeeld
Bovenstaand voorbeeld geeft de uitkomst van een analyse. Er verschijnt een grafiek met een aantal niveaus, die elk aangegeven worden met een kleur. Het wordt sterk aangeraden om in ieder geval te zorgen dat het betrouwbaarheidsniveau 0,6 of hoger is. Er is geen limiet op het aantal analyses, daarom is het belangrijk dat er regelmatig getest wordt.