Rapportagebeheer
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Rapportagebeheer

• Pdf

Omschrijving

In het menuonderdeel Rapportagebeheer worden rapportages en rapportage-elementen aangemaakt en beheerd. Deze rapporten worden gebruikt om gegevens van een deelnemer te downloaden. De inhoud van een rapportage kan verschillende elementen bevatten:

• HTML
  • Een inhoudsopgave van de rapportage
  • Vragenlijsten
  • Aantekeningen

Het is mogelijk om meerdere elementen toe te voegen, ook van dezelfde soort. Op die manier is er veel vrije invullen voor het opstellen van een rapportage.

Een rapportage downloaden kan in het overzicht van alle deelnemers (standaardnaam: Portfolio's). Selecteer in de meest linker kolom met een vinkje de deelnemers waarvan de rapportage gedownload moet worden. Voer onderaan de pagina de actie "Download rapportage" uit.

Instellingen

In het rapportagebeheer is de knop 'Voeg rapportage toe' rechtsboven in het scherm te zien. Klik hier op om een nieuwe rapportage aan te maken. Geef deze een naam en eventueel een omschrijving. Daaronder staan verschillende instellingen voor de PDF waar de rapportage in komt te staan. Deze zijn geheel naar wens in te stellen.

Na het opslaan zal de nieuwe rapportage niet meteen actief zijn. In het overzicht staan dan ook twee tabbladen: actief en inactief. Klik bij een inactieve rapportage op het silhoueticoon om deze actief te maken. Het omgekeerde geldt bij een actieve rapportage.

In beide gevallen kunnen elementen in de rapportage geplaatst worden. Klik hiervoor op het vierkante icoon. Dit opent het overzicht van rapportage-elementen. Klik op 'Voeg rapportage-element' toe. Selecteer nu het gewenste element.

OptieToelichting
HTMLDit element biedt een veld om tekst en media toe te voegen.
InhoudsopgaveVoeg een inhoudsopgave toe, die automatisch alle elementen in een lijst plaatst.
VragenlijstenMet deze optie kunnen vragenlijsten uit de omgeving in het rapport worden opgenomen. De antwoorden die de deelnemer heeft gegeven zullen dan gepresenteerd worden. Kijk ook bij het artikel Vragenlijsten.
AantekeningenDit onderdeel neemt de aantekeningen op die bij het profiel van de deelnemer zijn geplaatst.