Afname als kandidaat
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Afname als kandidaat

• Pdf

Article Summary

Inloggen als kandidaat

Als kandidaat kan er ingelogd worden met de gegevens die verstrekt zijn door RemindoToets, of door gegevens die gekoppeld zijn aan de organisatie waarbij de toets wordt afgenomen. Als de ingevoerde gebruikersnaam of wachtwoord vergeten is of niet bekend is, gebruik dan de functie voor het herstellen of neem contact op met de persoon die de toets begeleidt.

Toets starten of vervolgen

Agenda toetsen

Als het inloggen is gelukt, wordt de overzichtpagina getoond. Hierop staat een sectie Agenda en een sectie Toetsoverzicht. De Agenda toont toetsen die ingepland zijn en op dit moment gemaakt kunnen worden. Het Toetsoverzicht bevat alle toetsen, oefentoetsen en oefeningen. Bij elk van deze toetsen kunnen iconen staan. Deze geven verschillende statussen aan:

• Het pijl-icoon geeft aan dat een toets gestart kan worden.
  • Het pijl-icoon met een cirkel er omheen geeft aan dat het toets al eerder gestart is en vervolgt kan worden.
  • Het icoon met een vinkje (alleen oefeningen) kan gebruikt worden om een overzicht van de ingevulde antwoorden te tonen.
  • Het grafiek-icoon wordt gebruikt om de resultaten te bekijken.
  • Het ballon-icoon wordt gebruik om opmerkingen te bekijken. Deze kunnen oranje of groen zijn, afhankelijk van de status.
  • Het oog-icoon geeft aan dat er een inzagemoment is ingesteld.

Klik naast een toets op het pijl-icoon om deze toets te starten. Er volgt een scherm met daarop een samenvatting voor deze toets. Op dit scherm kunnen mogelijk nog verdere instructies staan.

Klik op 'Start toets' om te beginnen.

Let op!
Als de toets onderverdeeld is in toetsonderdelen, moet er daarna nog een onderdeel geselecteerd worden. Klik in dat geval op 'Start toetsonderdeel'.

Resultaten vergelijken

Kandidaten mogen, indien de instellingen van de toets dit toelaten, hun resultaten vergelijken met de kandidaatgroep waar deze aan gekoppeld is. Daarbij kunnen ook de groepen met elkaar vergeleken worden. Het volgende icoon is voor kandidaten dan zichtbaar op het dashboard: resultaat kandidaat vergelijken

Nadat een kandidaat er op heeft geklikt, zal er een venster open met een soortgelijk overzicht als de afbeelding hieronder:

Figuur 3

Vragen beantwoorden

Hierboven staat een voorbeeld van een pagina waarin een meerkeuzevraag en een open vraag zijn geplaatst. Vragen worden beantwoord door in de bijbehorende velden een antwoord te selecteren of in te vullen. Voor meerkeuzevragen moet bijvoorbeeld een antwoord worden aangeklikt, terwijl een open vraag beantwoord wordt door tekst in te vullen.

Functies tijdens de toets

Er zijn verschillende functies beschikbaar tijdens het maken van een toets. Hieronder volgt een aantal afbeeldingen met daarbij een korte toelichting over de functies van deze knoppen.

• Het computericoon wordt gebruikt om te wisselen tussen het lettertype.
  • Het contrastsymbool schakel tussen normale weergave en een modus voor verhoogd contrast.
  • Gebruik de drie letters om te wisselen tussen verschillende lettergroottes.
  • Het wereldbolicoon kan gebruikt worden om te wisselen van taal. Dit heeft geen betrekking op de inhoud van de toetsvragen, alleen de taal van RemindoToets zal veranderen.

Het belicoon wordt gebruikt om tijdens een afname opmerkingen te bekijken. Dit is links boven in het scherm te vinden. Het zal knipperen wanneer een nieuw bericht is ontvangen.

• Gebruik de knop ‘Afsluiten’ om de toets te beëindigen. RemindoToets zal altijd om een bevestiging vragen en eventueel vragen tonen die nog niet zijn beantwoord. Let op! Een afgesloten toets kan nooit heropend worden.
  • De functie ‘Toon alle vragen’ zal alle vragen op dezelfde pagina zetten. Wanneer dit is aangezet zal deze knop veranderen in ‘Toon één vraag per pagina’. Deze functie kan worden uitgezet en is daarom niet altijd beschikbaar. Het gebruik van deze optie kan door een beheerder zijn uitgeschakeld in de afname-omgeving.

De knop 'Pauzeren' is zichtbaar bij het maken van oefeningen, en staat in de plaats van de knop Afsluiten. Gebruik deze functie om uit de oefening te gaan. Later kan deze opnieuw gestart worden.

• Mits ingeschakeld, kan per vraag kan een opmerking worden ingediend. Deze zal bij ingestelde gebruikers terecht komen die een antwoord terug kunnen sturen, of de opmerking bewaren en later te bekijken.
  • Het markeren van een vraag is nuttig om een herinnering in te stellen. Er wordt een ster geplaatst in het overzicht van vragen, rechtsonder in het scherm. Voordat de toets wordt afgesloten zal RemindoToets een notificatie geven dat er nog gemarkeerde vragen zijn.
  • De rekenmachine kan gebruikt worden voor vragen met berekeningen. Dit is afhankelijk van de instellingen voor de toets. Het kan zijn dat het gebruik ervan niet is ingeschakeld.

• Dit is het overzicht rechts onderin het scherm. Het toont door middel van het driehoekje welke vraag op dit moment wordt getoond, in dit geval vraag 6. Bij vraag 1 wordt een ster getoond, omdat deze vraag is gemarkeerd met de markeerfunctie. Vraag 2 is geel van kleur (dit kan afwijken). Hierbij staat ook een waarschuwing, wat inhoudt dat deze vraag nog niet geheel beantwoord is. Vraag 3 en 5 zijn donker gekleurd, wat betekent dat deze volledig zijn beantwoord.

‘Opslaan en doorgaan’ zal de huidige invoer opslaan en de volgende vraag laden. RemindoToets slaat tussendoor ook automatisch antwoorden op.

Let op!
  • Bij vragen met een tekstveld kan er een functie worden geopend om speciale tekens toe te voegen. Rechtsboven het tekstveld staat een alinea-teken ( ¶ ). Klik hierop om speciale symbolen toe te voegen.
  • Indien het bij een toets niet mogelijk is om terug te gaan naar een eerdere vraag, zal een kandidaat hier een melding van ontvangen met de melding dat antwoorden niet meer aangepast kunnen worden.

Tekst markeren

Tekst markeren is alleen mogelijk als deze functie is ingeschakeld. Het kan gebruikt worden om in de vraag een bepaald stuk tekst een kleur te geven. Als deze functie beschikbaar is, selecteer dan de te markeren tekst. Er zal een icoon verschijnen met een pen, klik hierop om een kleur te kiezen. Klik opnieuw op het pen-icoon als de markering verwijderd moet worden.

Er is ook een combinatie van het markeren en tekst selecteren. Wanneer deze functie wordt gebruikt, komt er bovenaan de pagina een knop te staan met een penicoon. Gebruik deze om te wisselen tussen het selecteren of het markeren van tekst.

Afsluiten

Een toets kan worden afgesloten door links onder in het scherm de afsluit-functie te gebruiken. Het afronden gebeurt ook automatisch, als alle vragen zijn ingevuld en de laatste vraag van de toets wordt opgeslagen. Vervolgens zal RemindoToets een laatste keer vragen of de toets moet worden afgesloten. Hierna zal het niet meer mogelijk zijn om aanpassingen te doen. Na het afsluiten is het niet meer mogelijk om dezelfde toets te heropenen.