Begeleider
  • 15 Feb 2023
  • Pdf

Begeleider

• Pdf

Article Summary

Kern van de rol

De rol "Begeleider" is bedoeld voor diegenen die kandidaten begeleiden, zoals bijvoorbeeld docenten of coaches. Deze rol heeft veel rechten rondom het afnemen van toetsen, nakijkwerk en de resultaten van kandidaten. Veel van deze rechten zijn optioneel en kunnen ingesteld worden per afname-omgeving. Dit kan via Beheer > Instellingen > tabblad Rechten en rollen > Stel rechten en rollen in.

Rechten

Standaard rechten

Onderstaande rechten staan vast; elke gebruiker die deze rol heeft, heeft onderstaande rechten:

• Kan antwoorden nakijken: Kan via Resultaten > Antwoorden nakijken antwoorden van kandidaten nakijken indien gekoppeld aan de juiste opleiding en afhankelijk van of de begeleider gekoppeld moet zijn aan kandidaten in de correctieronde-instellingen.
  • Kan het overzicht van na te kijken antwoorden bekijken: Kan in een overzicht de antwoorden zien die nog nagekeken moeten worden.
  • Kan kandidaatgroepenoverzicht bekijken: Kan het overzicht van kandidaatgroepen waar hij aan gekoppeld is bekijken.
  • Mag de planningspagina zien: Kan de planningspagina zien met een overzicht van toetsmomenten, inzagemomenten en inschrijvingen. Afhankelijk van andere rechten ziet de rol meer of minder op de planningspagina.
  • Kan het cijfer bekijken: Kan het cijfer van kandidaten bekijken (via Resultaten > Alle resultaten).
  • Kan een inzagemoment verwijderen: Kan een inzagemoment verwijderen indien er geen kandidaten aan gekoppeld zijn.
  • Kan reageren op opmerkingen (vereist ook de permissie om de details van het resultaat te bekijken): Kan reageren op opmerkingen die kandidaten hebben geplaatst bij vragen tijdens de toets.
  • Kan opleidingen bekijken: Kan een overzicht zien van de opleidingen waar de rol aan gekoppeld is.
  • Kan het activiteitenoverzicht bekijken: Kan het activiteitenoverzicht bekijken van toetsen die gekoppeld zijn aan de gebruiker.
  • Kan toestemming geven voor het starten van een toets: Kan via het Activiteitenoverzicht toestemming geven, indien de toets zo is ingesteld dat bij aanvang of tijdens de toets door kandidaten toestemming gevraagd moet worden.
  • Kan extra tijd geven gedurende toets: Kan met dit recht via het Activiteitenoverzicht extra tijd geven tijdens de afname van de toets, indien in de beheeromgeving is ingesteld dat extra tijd gegeven mag worden,
  • Kan een toets afbreken: Kan via het activiteitenoverzicht een toets van één of meer kandidaten afbreken.
  • Kan het logboek bekijken: Kan het logboek bekijken van een toetsmoment (via het overzicht in de Planning).

In te stellen rechten

Onderstaande rechten zijn in te stellen voor deze rol. Let wel, de wijzigingen die in de rechten aangebracht worden, gelden voor alle gebruikers die deze rol hebben.

• Kan informatie bekijken om een LTI-verbinding te maken naar een specifieke toetsmatrijs: Kan via Opleidingen en toetsmatrijzen en de details van een toetsmatrijs de informatie bekijken om een LTI-verbinding te maken.
  • Heeft toegang tot de correctierondebeheer-pagina: Dit overzicht is te vinden via Resultaten > Correctierondes.
  • Kan correctierondes bewerken/toevoegen aan individuele toetsmomenten en inschrijvingen: Kan correctierondes toevoegen of instellingen van de correctierondes, zoals de nakijkverdeling, aanpassen (via Resultaten > Antwoorden nakijken).
  • Kan nakijkwerk van andere gebruikers bewerken: Kan het nakijkwerk van een andere gebruiker aanpassen.
  • Kan groepsanalyse bekijken: Kan de resultaten van groepen vergelijken via Resultaten > Analyses > tabblad Groepsanalyse.
  • Kan inloggen als een kandidaat: Kan inloggen als kandidaat.
  • Heeft toegang tot de handleiding: Via de knop rechtsboven in RemindoToets is er toegang tot de Kennisbank: Kennisbank icoon
  • Kan toetsmomenten toevoegen/bewerken: Kan toetsmomenten aanmaken en bewerken.
  • Kan de kandidaten van een toetsmoment beheren: Kan kandidaten aan een toetsmoment toevoegen of verwijderen.
  • Kan de toezichthouders van een toetsmoment beheren: Kan toetzichthouders aan een toetsmoment toevoegen of verwijderen.
  • Kan zichzelf beheren als toezichthouder binnen een toetsmoment: Indien de rol toegang heeft tot de planningspagina.
  • Kan een verantwoordingsrapportage van een toetsmoment genereren: Kan een PDF-rapportage van het toetsmoment in de Planning genereren.
  • Kan papieren toetsen beheren: Kan papieren toetsen aanmaken.
  • Heeft toegang tot de analyse in Proctorio: Bij gebruik van Proctorio tijdens de toetsafname, kan via de resultaatpagina (Resultaten > Alle resultaten > Details van het resultaat) de analyse van Proctorio worden geopend (indien de extensie is geïnstalleerd).
  • Kan het eigen profiel bekijken: Kan het eigen profiel bekijken met o.a. het voor dit account in gebruik zijnde e-mailadres, gebruikersnaam en gekozen taal.
  • Kan het eigen profiel aanpassen: Kan de taal wijzigen van Nederlands naar Engels of andersom.
  • Kan resultaten exporteren: Kan resultaten van kandidaten naar Excel exporteren.
  • Kan de details van het resultaat bekijken: Kan de antwoorden en verdere details van een toets van een specifieke kandidaat bekijken.
  • Kan inzagemomenten bekijken: Kan de inzagemomenten op de planningspagina zien.
  • Kan inzagemomenten van kandidaten beheren: Kan inzagemomenten aanmaken en bewerken.
  • Kan elke kandidaat in een inzagemoment beheren (geen koppeling met kandidaatgroep nodig): Kan kandidaten toevoegen aan en verwijderen uit inzagemomenten die gekoppeld zijn aan de gebruiker.
  • Kan papierentoetsresultaten bekijken: Kan een overzicht van de resultaten van papieren toetsen bekijken via Resultaten > Papierentoetsresultaten.
  • Kan papierentoetsresultaten beheren: Kan de resultaten van papieren toetsen verwerken.
  • Kan inschrijvingen van kandidaten beheren: Kan de inschrijvingen van kandidaten bewerken, zoals de koppeling aan een toetsmatrijs, de instellingen van de toetsmatrijs, of de zichtbaarheid van resultaten.
  • Kan een herkansing starten voor een inschrijving: Kan een herkansing voor de kandidaat starten indien is ingesteld in de beheeromgeving dat de toets herkanst mag worden.
  • Kan een voorbeeld zien van een toetsmatrijs: Kan het voorbeeld zien van een toetsmatrijs (en daarmee welke vragen in de toetsmatrijs zitten) via de knop 'Opleidingen en toetsmatrijzen'.
  • Kan een toetsmatrijs uitproberen: Kan de toets zien zoals een kandidaat die tijdens de afname ziet via 'Opleidingen en toetsmatrijzen' > 'Ga naar de details van deze toetsmatrijs' > Opties > "Test deze toetsmatrijs".
  • Kan elke kandidaat in een toetsmoment beheren (geen koppeling met kandidaatgroep nodig): Kan kandidaten toevoegen aan en verwijderen uit toetsmomenten die gekoppeld zijn aan de gebruiker.
  • Heeft toegang tot de resultaatanalyses: Van digitale toetsen: Heeft toegang tot de resultaatanalyses van digitale toetsen via Resultaten > Analyses.
  • Heeft toegang tot de resultaatanalyses: Van papieren toetsen: Heeft toegang tot de resultaatanalyses van papieren toetsen via Resultaten > Analyses.
  • Startpagina: Er kan ingesteld worden met welke pagina de startpagina start.
  • Notificaties: Er kan ingesteld worden of er notificaties getoond worden en of dit via e-mail of de widget gebeurt.

• Heeft toegang tot de resultaten: Er kan ingesteld worden dat er géén toegang is tot de resultaten, of dat er toegang gegeven wordt tot de resultaten van papieren en/of digitale toetsen.

Afhankelijk van bovenstaand recht kunnen vervolgens onderstaande rechten ingesteld worden:

• Kan de details van het resultaat bekijken: Het gaat om de resultaten van een individuele kandidaat die te vinden zijn via Resultaten > Alle resultaten > Details van het resultaat.
  • Kan antwoordmodel aanpassen: Kan via de Details van het resultaat of via Resultaten > Analyse het antwoordmodel aanpassen.