Beheer categorieën
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Beheer categorieën

• Pdf

Article Summary

Binnen een vragenbank in RemindoToets kunnen verschillende categorieën worden aangemaakt. Het aanmaken van de categorieën kan gedaan worden door beheerders. Zij doen dit in het beheer van de vragenbank. Elke categorie kan theoretisch weer subcategorieën bevatten. Categorieën aanmaken kan via Instellingen > Beheer vragenbanken

Vervolgens staan de vragenbanken in een lijst. Bij elke vragenbank zit aan de rechterkant een knop Beheer categorieën. Klik hierop, daarna verschijnt er een scherm waar een nieuwe hoofdcategorie kan worden aangemaakt voor de geselecteerde vragenbank. Om een subcategorie toe te voegen, klik op het plusje die rechts van de hoofdcategorie is geplaatst.

Een beheerder of specifieke gebruiker kan instellen dat een gebruiker rechten krijgt in een bepaalde categorie. De rechten kunnen bestaan uit het alleen bekijken van de vragen in de categorie tot aan het mogen bewerken van de bestaande vragen in de categorie.

Tip!
Een tip voor het indelen van categorieën is om bijvoorbeeld te denken in thema’s. Op deze manier zijn vragen altijd vrij gemakkelijk en op een logische manier terug te vinden. Hier kunnen de codes die toegekend worden aan vragen goed van pas komen.