Beheeropties afnameomgeving
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Beheeropties afnameomgeving

• Pdf

Article Summary

De instellingen in dit artikel zijn te vinden onder 'Beheer' in de afnameomgeving van RemindoToets. Houd er rekening mee dat niet elke instelling voor elke rol beschikbaar is.

Beheerders

Voeg hier beheerders toe of bewerk bestaande beheerders. Een beheerder kan handmatig worden toegevoegd via de knop 'Nieuwe beheerder'. Gebruik 'Importeer beheerders' om een CSV- of Excel-bestand te uploaden of de inhoud te plakken, waarmee de gegevens van beheerders automatisch worden toegevoegd.

Het overzicht wordt geopend op het tabblad waar alle actieve beheerders staan. Er zijn drie andere tabbladen voor inactieve beheerders, gearchiveerde beheerders en alle beheerders. Bij elke beheerder kunnen aan de rechterkant een aantal iconen staan.

Deze volgende rollen zijn te gebruiken bij het aanmaken van een nieuwe beheerder:

• Beheerder
  • Hoofdbeheerder
  • Beheerder papieren toetsen
  • Auditor
  • Support desk
Tip!
Kijk voor het aanmaken van nieuwe gebruikers in het artikel Gebruikers aanmaken en beheren in de Afname-omgeving.

Begeleiders

Begeleiders kunnen hier toegevoegd of bewerkt worden. Een begeleider kan handmatig worden toegevoegd via de knop 'Nieuwe begeleider'. Gebruik 'Importeer begeleider' om een CSV- of Excel-bestand te uploaden of de inhoud te plakken, waarmee de gegevens van begeleiders automatisch worden toegevoegd.

Het overzicht wordt geopend op het tabblad waar alle actieve begeleiders staan. Er zijn drie andere tabbladen voor inactieve begeleiders, gearchiveerde begeleiders en alle begeleiders. Bij elke begeleider kunnen aan de rechterkant een aantal iconen staan. Gebruik deze om de gegevens van een begeleider te bekijken of te wijzigen.

In het begeleidersoverzicht zijn verschillende kolommen aanwezig. Vier daarvan hebben een icoon, met in de kolommen bepaalde cijfers. Deze staan voor:

• Verbonden opleidingen: het aantal opleidingen waar deze begeleider aan gekoppeld is.
  • Verbonden kandidaatgroepen: het aantal kandidaatgroepen waar deze begeleider aan gekoppeld is.
  • Direct verbonden kandidaten: het aantal kandidaten wat direct aan deze begeleider is gekoppeld.
  • Zichtbare kandidaten: het totale aantal kandidaten wat zichtbaar is voor deze begeleider.

Klik op het cijfer in de gewenste kolom om de gekoppelde onderdelen bij deze begeleider in te zien.

Deze rollen zijn hier terug te vinden:

• Begeleider
  • Toetscoördinator
  • Hoofdcorrector
  • Corrector
  • Hoofdtoezichthouder
  • Toezichthouder
  • Vaststeller

Kandidaten

Een kandidaat kan handmatig worden toegevoegd via de knop 'Nieuwe kandidaat'. Gebruik 'Importeer kandidaten' om een CSV- of Excel-bestand te uploaden of de inhoud te plakken, waarmee de gegevens van kandidaten automatisch worden toegevoegd.

Op deze pagina is een optie beschikbaar waarmee de kandidaatgroepen beheerd kunnen worden. Klik op 'Beheer kandidaatgroepen'. Er zal vervolgens een nieuwe pagina openen. Hier kan een nieuwe groep worden gemaakt of bewerk een reeds bestaande groep. Bij elke groep staan een kolom voor kandidaten en een voor begeleiders. Klik op het icoon in deze kolom om de gekoppelde kandidaten/begeleiders van die groep te tonen.

Het overzicht wordt geopend op het tabblad waar alle actieve kandidaten staan. Er zijn vier andere tabbladen voor inactieve kandidaten, gearchiveerde kandidaten, demokandidaten en alle kandidaten. Bij elke kandidaat kunnen aan de rechterkant een aantal iconen staan. Gebruik deze om de gegevens van een kandidaat te wijzigen.

In het kandidatenoverzicht zijn verschillende kolommen aanwezig. Drie daarvan hebben een icoon, met in de kolommen bepaalde cijfers. Deze staan voor:

• Verbonden kandidaatgroepen: het aantal kandidaatgroepen waar deze kandidaat aan gekoppeld is.
  • Direct verbonden begeleiders: het aantal begeleiders wat direct aan deze kandidaat is gekoppeld.
  • Zichtbare kandidaten: het totale aantal kandidaten wat zichtbaar is voor deze begeleider.

Klik op het cijfer in de gewenste kolom om de gekoppelde onderdelen bij deze begeleider in te zien.

Kijk ook bij het artikel Importeren kandidaten in de afname-omgeving.

Gebruikerseigenschappen

Kijk voor een toelichting bij het artikel Beheer gebruikerseigenschappen.

Locaties

Kijk voor een toelichting bij het artikel Locaties.

Tekstenbeheer

Kijk voor een toelichting bij het artikel Tekstenbeheer.

Papieren toetsen

Het artikel Papieren Toetsen geeft een volledig overzicht van het gebruik van papieren toetsen.

In het overzicht staan alle aangemaakte papieren toetsen en de varianten per toets onder elkaar, met een extra tabblad voor gearchiveerde toetsen. Klik rechtsboven in het scherm op 'Nieuwe papieren toets' om een toetsmatrijs te kiezen die een papieren toets bevat.

Figuur 3

In de afbeelding hierboven is een voorbeeld te zien van een papieren toets met twee varianten. Bij elke toets staat aangegeven in welke taal deze toets is opgesteld. Onder de kolom 'Downloads' zijn een aantal opties beschikbaar voor het downloaden van onderdelen. Achtereenvolgend zijn dit het vragenblad, antwoordblad, het correctiemodel en eventuele bijlagen. Onder de kolom 'Opties' is het mogelijk om het logboek voor deze toets te bekijken. Daarnaast kan er via het potloodicoon de naam en de instellingen voor het antwoordblad worden ingesteld. Klik op het rode prullenbakicoon om deze variant te verwijderen.

De opties links onder het toetsoverzicht worden gebruikt om de toets te bewerken, een nieuwe variant toe te voegen, de toets in zijn geheel te archiveren of het logboek te openen.