Beheer PDF-templates
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Beheer PDF-templates

• Pdf

Article Summary

Bij Instellingen > Beheer PDF-templates worden de PDF-templates aangemaakt en beheerd. PDF-templates bepalen hoe gegenereerde PDF-bestanden er uit zien. Ze bieden de mogelijkheid om de stijl van het document aan te passen, bepaalde hoofdstukken aan of uit te zetten en een logo toe te voegen.

Bij het exporteren van een toetsmatrijs is het mogelijk om een PDF-template te kiezen. In de beheeromgeving kan dit bij elke toetsmatrijs door naar het PDF-tabblad te gaan een daar de optie 'Genereer een nieuw PDF-bestand' te kiezen.

Bij het aanmaken van een opleiding dient ook altijd een PDF template gekozen te worden, die gebruikt zal worden bij het genereren van papieren toetsen in de afname-omgeving.

Nieuwe PDF-template

pdf template opties

Klik rechtsboven in het overzicht op ‘PDF-template toevoegen’ om een nieuwe template op te stellen. In de afbeelding hierboven zijn de verschillende onderdelen te zien die bewerkt kunnen worden. Deze worden hieronder toegelicht.

Op alle pagina’s, behalve de achterpagina, kan een paginahoofd en -voet worden ingesteld. Per onderdeel kan worden ingesteld of er paginanummering moet worden gebruikt. Er kan daarnaast een tekst worden geplaatst en indien gewenst een logo worden toegevoegd.

Instellingen

Onder Instellingen worden de naam, lettertype en lettergrootte ingesteld. Geef daarnaast aan of deze template geoptimaliseerd moet worden voor dubbelzijdig printen.

Voorpagina

Geef aan of deze pagina in de PDF moet worden getoond. Stel vervolgens in uit welke informatie de titel zal worden opgebouwd.

Gebruik de verschillende functies om een samenvatting op te stellen voor deze toets. De verloopdatum en tijdsduur zullen alleen getoond worden als deze ingesteld zijn voor het betreffende toetsmoment.

Selecteer een logo om op de pagina te plaatsen, indien gewenst.

Let op!

De voorpagina wordt niet in de afnameomgeving gebruikt.

Vragen

Stel in uit welke informatie de titel zal worden opgebouwd.

Stel bij de Weergave-instellingen in welke gegevens van de vragen getoond moeten worden. Hierbij kan onder andere worden ingesteld dat casusteksten op losse pagina’s geplaatst zullen worden, wat handig kan zijn voor deelnemers.

Geef daarnaast aan of instructieteksten, cesuur, het aantal vragen en een afsluitende tekst toegevoegd moeten worden.

Antwoordformulier

Het antwoordformulier wordt gebruikt om deelnemers de antwoorden op in te laten vullen.
Gebruik de titel- en weergave-instellingen om de gewenste informatie te tonen. Als er kandidaatgegevens worden gebruikt in de afnameomgeving kunnen deze hier worden ingesteld.

Er zijn velden beschikbaar waar gegevens van kandidaten ingevuld moeten worden. Deze zijn in- of uit te schakelen. Het is mogelijk om er placeholders in te vullen. Hiermee worden kandidaatgegevens automatisch aangevuld, zodat bij elke kandidaat de bekende gegevens vooraf op het antwoordformulier staan.

Geef daarnaast aan of instructietekst en een afsluitende tekst toegevoegd moeten worden.

Correctiemodel

Naast de pagina- en titelinstellingen kan hier worden aangegeven of de cijferdetails en vraag-id codes getoond zullen worden.

Achterpagina

Voor de achterpagina kan extra inhoud ingesteld worden. Hiervoor is een tekstverwerker beschikbaar. Deze pagina staat standaard uitgeschakeld.

Let op!

De achterpagina wordt niet in de afnameomgeving gebruikt.