Browserondersteuning
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Browserondersteuning

• Pdf

Article Summary

RemindoToets ondersteunt de laatste 2 versies van elke browser. Dit zijn de meest populaire browsers, zoals Chrome, Firefox, Microsoft Edge, enzovoorts. De reden dat niet alle browserversies te gebruiken zijn, is dat Paragin zeer secuur om gaat met de data van onze gebruikers. Om deze veiligheid constant te blijven bieden, sluiten wij verouderde browsers en browserversies uit, vanwege het verhoogde risico.

Voor macOS, het besturingssysteem van Apple, geldt ook dat deze genoeg up to date moet zijn om met RemindoToets te blijven werken. Een verouderd systeem kan op een gegeven moment niet meer geüpdatet worden. Vaak wordt er dan ook een oudere versie van Safari gebruikt. Deze combinatie kan er voor zorgen dat toetsen niet gestart kunnen worden. Het is dus ook belangrijk om het besturingssysteem altijd up to date te houden.

Om de omgeving nog extra te beveiligen is het mogelijk om gebruik te maken van Safe Exam Browser of Schoolyear, waar Paragin mee samenwerkt. Deze oplossingen bieden een speciale browser met meer beveiliging, zoals het blokkeren van alle websites die niet nodig zijn voor het maken van toetsen. Bekijk de twee oplossingen in de respectieve artikelen.

Internet Explorer 11 wordt vanaf 1 september 2021 niet meer ondersteund. Gebruikers zullen een melding zien verschijnen als zij deze browser gebruiken. Er wordt aanbevolen om van een ondersteunde browser gebruik te maken. Microsoft stopt zelf de support voor deze browser ook. Er komen geen updates meer, waarmee de browser effectief afgeraden wordt voor veilig gebruik.