Correctierondes bij papieren toets
  • 30 Oct 2023
  • Pdf

Correctierondes bij papieren toets

• Pdf

Article Summary

Een papieren toets met daarin open vragen, kan in de afnameomgeving worden nagekeken via een correctieronde. Wanneer een papieren toets afgerond, geüpload en verwerkt is, verschijnt deze onder het menu Resultaten > Papierentoetsresultaten en vervolgens het tabblad 'Verwerkt'.

Als het toetsmoment nog geen correctieronde heeft, kan dat hier toegevoegd worden. Klik op het vergrootglas-icoon bij een toetsmoment. Er opent een nieuw scherm, met daarin rechtsboven de knop ‘Nieuwe correctieronde’. Voor meer informatie over (het aanmaken van) correctierondes, kijk dan in het artikel Correctierondes aanmaken.

Het is ook mogelijk om via Resultaten > Correctierondes en daarna het tabblad 'Papieren toetsen' de correctierondes voor papieren toetsen in te zien. Hier is een overzicht van alle papieren toetsen met verschillende filters om gewenste resultaten te tonen.

Nakijken

Als er openstaand nakijkwerk is, zal er bij een toetsmoment in de lijst een groen vinkje staan, te vinden via Resultaten > Antwoorden nakijken. Klik hier op om antwoorden na te kijken. Er zal een nieuw scherm openen waarin twee tabbladen staan: 'Antwoorden nakijken per kandidaat' en 'Antwoorden nakijken per vraag'. Hier kan gekozen worden op welke manier er nagekeken wordt.

De antwoorden die door de kandidaat zijn ingevuld en zijn gescand en worden hier weergegeven. Bij het nakijken zullen alleen antwoorden die handmatig nagekeken moeten worden getoond worden.

Er kan volgens de instellingen van de toets vervolgens een bepaald aantal punten toegekend worden. Deze beoordelingscriteria worden rechts van de antwoorden getoond. Onder de beoordelingscriteria is ruimte om eventuele opmerkingen te plaatsen.

Als een correctieronde al was gestart en/of gedeeltelijk was nagekeken, zal het groene vinkje vervangen worden voor een ander icoon met een vinkje en een vierkant eromheen. De functie is hetzelfde en zal doorleiden naar de nakijkpagina om verder te gaan waar men gebleven was.