Extra tijd toekennen
  • 11 Aug 2023
  • Pdf

Extra tijd toekennen

• Pdf

Omschrijving

Het toekennen van extra tijd kan op verschillende manieren en momenten gedaan worden. In RemindoToets is het bijvoorbeeld mogelijk om via toegankelijkheidsprofielen extra tijd toe te wijzen, dit profiel is gekoppeld aan een kandidaat. In het geval dat er tijdens een toets iets onverwachts gebeurt, kan er aan een of meerdere deelnemers extra tijd worden toegekend. Dit laatste is te vinden in het activiteitenoverzicht, wat onder andere betekent dat toezichthouders (die deze rechten hebben) de mogelijkheid hebben om dit ter plekke te bepalen.

Let op!
In de toetsmatrijs moet bij de uitleveringsinstellingen aangevinkt zijn dat er extra tijd gegeven mag worden voor deze toetsmatrijs in de afname-omgeving.

Instellingen

Vooraf extra tijd toewijzen

Er zijn twee manieren om extra tijd toe te kennen: aan alle kandidaten van het toetsmoment, of aan een selectie. Dit gaat op verschillende manieren.

1. Alle kandidaten extra tijd toewijzen: Op deze manier extra tijd toewijzen kan bij het inplannen van een toetsmoment. Deze instelling is terug te vinden onder ‘Beschikbaarheid van de inschrijving’. Selecteer in het keuzemenu eerst de optie ‘Ja, extra tijd toewijzen’. Dit zorgt er voor dat alle kandidaten de extra tijd in minuten toegevoegd krijgen aan dit specifieke toetsmoment. Het wijkt dus eenmalig af van de standaardinstellingen van de toetsmatrijs die voor het toetsmoment is geselecteerd.

Een andere, standaard mogelijkheid is ‘Nee (gebruik toegankelijkheidsprofielen)’. Dit houdt in dat wanneer een kandidaat een toegankelijkheidsprofiel heeft waaraan extra tijd is verbonden, deze wordt toegepast op dit toetsmoment. Als bij dat profiel bijvoorbeeld 30 extra minuten zijn ingesteld, zal dit voor elk toetsmoment gelden, maar alléén voor die specifieke kandidaten.
Toegankelijkheidsprofielen zijn aan te maken onder Beheer > Instellingen > tabblad Algemeen > sectie Toegankelijkheidsinstellingen.
  1. Specifieke selectie extra tijd toewijzen: Dit kan bij de kandidatenlijst van een toetsmoment, terug te vinden in de planning. Selecteer daar de kandidaten die extra tijd moeten ontvangen en daarna onderin het scherm de actie voor het toewijzen van extra tijd. Klik vervolgens op 'Toepassen'.

Het volgende scherm geeft nogmaals de geselecteerde kandidaat of kandidaten weer. Vul in het veld daaronder in hoeveel minuten extra tijd er toegekend wordt. Let goed op de optie voor het vervangen van de globale extra tijd, zodat er niet onbedoelde aanpassingen worden gedaan. 'Ja' voegt de aangegeven extra tijd toe, 'Nee' vervangt de eventuele extra tijd vanuit optie 1.

Achteraf extra tijd toewijzen

In het activiteitenoverzicht staan geplande toetsmomenten en actieve toetsen weergegeven. Selecteer een actieve toets om daar extra tijd toe te kennen.

Het toewijzen van extra tijd kan door rechts in het scherm bij kandidaten op het klok-icoon te klikken en daar in te vullen hoeveel extra tijd er toegevoegd moet worden. Dit wordt dan direct toegepast en de kandidaat kan meteen zien dat er extra tijd is gegeven. Als meerdere kandidaten geselecteerd worden, zal er bovenaan de pagina een optie verschijnen om aan elke kandidaat in de selectie extra tijd toe te kennen.

Afhankelijk van de status van de kandidaat is het niet altijd mogelijk om de functie voor extra tijd te gebruiken. Als deze bijvoorbeeld op ‘Inactief’ staat, is het toevoegen van tijd niet mogelijk.

Meer informatie is te vinden in het artikel Activiteitenoverzicht.