Gebruikers aanmaken en beheren in de Afname-omgeving
  • 15 Feb 2023
  • Pdf

Gebruikers aanmaken en beheren in de Afname-omgeving

• Pdf

Article Summary

De afname-omgeving van RemindoToets kent 3 soorten gebruikers, namelijk:

• Beheerders
  • Begeleiders
  • Kandidaten

Zie het artikel 'Rollen en Rechten' in de RemindoToets Afname-omgeving voor meer informatie over de onderverdeling binnen Beheerders en Begeleiders.

Beheerders

In het menu ‘Beheer’ kan gekozen worden voor de optie Beheerders. Het overzicht met alle reeds aangemaakte beheerders wordt geopend.

• Voor het aanmaken van een nieuwe Beheerder, klik op ‘Nieuwe beheerder’.
  • Kies bij rol het soort Beheerder.
  • Vul alle benodigde velden in.

Begeleiders

In het menu ‘Beheer’ kan gekozen worden voor de optie Begeleiders. Het overzicht met alle reeds aangemaakte begeleiders wordt geopend. In dit overzicht kan op het type rol gefilterd worden.

• Voor het aanmaken van een nieuwe Begeleider, klik op ‘Nieuwe begeleider’.
  • Kies bij rol het soort Begeleider.
  • Vul alle benodigde velden in.
  • Stel bij de koppelingen in aan welke opleidingen/groepen/kandidaten deze begeleider gekoppeld moet worden. De opleiding bepaalt welke toetsmatrijzen deze begeleider mag zien. De koppelingen met kandidaten en/of kandidaatgroepen bepalen welke resultaten er zichtbaar zijn.

Kandidaten

In het menu ‘Beheer’ kan gekozen worden voor de optie Kandidaten. Het overzicht met alle reeds aangemaakte kandidaten wordt geopend. In dit overzicht kan op het kandidaatgroep gefilterd worden.

• Voor het aanmaken van een nieuwe Kandidaat, klik op ‘Nieuwe kandidaat’.
  • Vul alle benodigde velden in.
  • Een beheerder kan een kandidaat registreren als demokandidaat
  • Bij de koppelingen kan ingesteld worden aan welke kandidaatgroepen/begeleiders deze kandidaat gekoppeld moet worden.
  • Voor een kandidaat kan eventueel een geldigheidsduur van het account worden ingesteld. Na afloop van deze periode kan er gekozen worden of de kandidaat meteen moet worden uitgelogd en moet worden gedeactiveerd. Een andere mogelijkheid is om alle open inschrijvingen te sluiten en alle toetsen waar de kandidaat op dat moment mee bezig is, te stoppen.
Let op!

Gebruikersnamen moeten binnen een RemindoToets omgeving uniek zijn. Als een gewenste gebruikersnaam een foutmelding geeft met 'Gebruikersnaam bestaat al', dan wordt deze in de huidige omgeving al gebruikt. Om er voor te zorgen dat gebruikersnamen uniek zijn, kan het nuttig zijn om een bepaalde systematiek te gebruiken.