Inschrijvingen
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Inschrijvingen

• Pdf

Article Summary

Naast het toevoegen van kandidaten via het plannen van een toetsmoment (zie artikel Toetsmoment plannen) kunnen er ook toetsen afgenomen worden door inschrijvingen aan te maken. Deze manier wordt met name gebruikt wanneer organisaties toetsen afnemen vanuit andere software, welke gekoppeld is aan RemindoToets.

Een inschrijving is een koppeling

• van één of meer kandidaten aan een toetsmatrijs;
  • van één of meer toetsmatrijzen aan een kandidaat.

Inschrijvingen worden in het planningsoverzicht weergegeven met een geel driehoekje in de kalender wanneer er bij de beschikbaarheid van de inschrijving een actieve periode is gepland. Wanneer de beschikbaarheid is ingesteld op ‘direct en altijd beschikbaar’ of ‘inactief’ (dit is een inschrijving die is ingepland zonder specifieke datum/data), wordt de inschrijving niet zichtbaar in de kalender. Overigens komt een inschrijving nooit in de lijst van de planning (onder de kalender) te staan.

Een inschrijving aanmaken kan op drie manieren: via Opleidingen en toetsmatrijzen, via Kandidaten of via Beheer > Kandidaten. Deze worden hieronder toegelicht.

1. Opleidingen en toetsmatrijzen

Klik bovenaan in het overzicht op Opleidingen en toetsmatrijzen. Hier is een overzicht te vinden van de opleidingen en toetsmatrijzen in de afname-omgeving. Zoek met behulp van de filters de juiste toetsmatrijs. Klik daarna op het vergrootglas om de details van de toetsmatrijs in te zien.

Links staat een blok genaamd 'Opties'. Met de optie 'Maak voor deze toetsmatrijs nieuwe inschrijvingen voor andere kandidaten' kunnen kandidaten gekoppeld worden aan deze toetsmatrijs.

Selecteer de kandidaten en bevestig de selectie onderaan de pagina via het actiemenu. Stel vervolgens de opties in van de inschrijving. Wanneer de huidige inschrijvingen van deze toetsmatrijs gewijzigd moeten worden, klik dan op de optie ‘Wijzig de inschrijvingen op deze toetsmatrijs voor alle kandidaten’ en geef in het pop-up scherm aan wat gewijzigd moet worden.
Kijk voor een uitleg over deze instellingen bij het artikel Inschrijvinginstellingen.

2. Kandidaten

Klik bovenaan in het overzicht op Kandidaten. Zoek via de filters de juiste kandidaat op en klik op de optie 'Toon de kandidaatinformatie'. Er zal een nieuwe pagina geopend worden met een overzicht van de inschrijvingen. Links staat een blok genaamd 'Opties'.

Met de optie ‘Schrijf deze kandidaat in op nieuwe toetsmatrijzen’ kunnen toetsmatrijzen aan de kandidaat gekoppeld worden. Met de optie ‘Wijzig de inschrijvingen van alle toetsmatrijzen van deze kandidaat’ kunnen alle huidige inschrijvingen van deze kandidaat tegelijk aangepast worden. Wanneer de inschrijving van een enkele toetsmatrijs aangepast moet worden klik dan op het vergrootglas van de toetsmatrijs. Vanaf hier zijn de stappen gelijk aan die bij punt 1.

Selecteer vervolgens in de zoeklijst met behulp van filters de juiste toetsmatrijs. Klik onderaan deze pagina op de knop 'Ga' om de instellingen voor de toets te wijzigen. Kijk voor een uitleg over deze instellingen bij het artikel Inschrijvinginstellingen.

3. Beheer > Kandidaten

Deze optie is alleen zichtbaar voor beheerdersrollen.

Via Beheer > Kandidaten kunnen kandidaten opgezocht worden. Klik aan de rechterkant van het scherm bij een gebruiker op 'Profiel van deze gebruiker'. Er verschijnt een nieuw scherm met links de Opties in beeld, klik daar op 'Bekijk inschrijvingen van deze kandidaat'. Vanaf dit punt zijn de stappen gelijk aan die bij punt 2.