Instellingen toetsmoment
  • 18 Apr 2023
  • Pdf

Instellingen toetsmoment

• Pdf

Article Summary

In dit artikel worden de instellingen voor het aanmaken van een toetsmoment toegelicht. Dit gebeurt in de afname-omgeving van RemindoToets. Klik in de omgeving na het inloggen op ‘Plannen’ en vervolgens op ‘Maak een nieuw toetsmoment aan’.

Nieuw toetsmoment

Kies een toetsmatrijs

OptieToelichting
OpleidingSelecteer hier de gewenste opleiding.
ToetsmatrijsSelecteer de gewenste toetsmatrijs. Er kan alleen gekozen worden uit een matrijs die onder de gekozen opleiding valt. Het is mogelijk om later een toetsmatrijs te kiezen. Vink in dat geval het vakje aan onder deze optie. De toetsmatrijs kan dan later toegevoegd worden.

Als deze opties zijn ingevuld, opent automatisch het volgende scherm met opties.

Toetsmoment

OptieToelichting
NaamGeef het toetsmoment een naam.
Code/kenmerkVul eventueel een code of ander kenmerk in om dit aan het toetsmoment toe te voegen.
Standaard locatieAan een toetsmoment kan een locatie worden gekoppeld. Gebruik de optie ‘Wijs geen locaties toe’ om aan te geven dat er voor dit toetsmoment geen specifieke locatie is. Wordt er een standaard locatie gekozen, dan zullen kandidaten die aan het toetsmoment worden toegevoegd makkelijk aan deze locatie kunnen worden gekoppeld. Uiteraard kunnen zij ook aan een andere locatie worden gekoppeld. Wanneer er vanaf een locatie getoetst wordt is het dus slim om de locatie waar de meeste kandidaten de toets zullen afnemen als standaardlocatie in te stellen. Zie ook het artikel Locaties gebruiken met informatie over het gebruiken en instellen van locaties.

Kies een toetsmatrijs

OptieToelichting
OpleidingSelecteer hier de gewenste opleiding.
ToetsmatrijsSelecteer de gewenste toetsmatrijs. Er kan alleen gekozen worden uit een matrijs die onder de gekozen opleiding valt. Het is mogelijk om later een toetsmatrijs te kiezen. Vink in dat geval het vakje aan onder deze optie. De toetsmatrijs kan dan later toegevoegd worden.

Kies een datum

OptieToelichting
Type toetsmomentKies uit drie types voor het toetsmoment. Voor meer informatie over deze typen, zie Typen Toetsmomenten.

Periode: Geef de tijd aan waartussen een toets door een kandidaat gestart kan worden.

Vast tijdstip: Het toetsmoment begint precies op het aangegeven tijdstip.

Gezamenlijke start: het toetsmoment wordt door een toetscoördinator voor alle kandidaten tegelijk gestart. Dit gebeurt handmatig.
Let op!
Als een toetsmatrijs een ingestelde tijdsduur heeft, stel dan ook in op welke manier de resterende tijdsduur moet worden berekend, per individuele toets of vanaf het startmoment.

De combinatie van type toets, tijdsduur en daadwerkelijke starttijd heeft invloed op hoeveel tijd een kandidaat heeft om een toets te maken.
OptieToelichting
Zichtbaar voor kandidatenSelecteer hier uit een lijst met opties wanneer het toetsmoment zichtbaar zal worden voor de kandidaten. Het is mogelijk om hier zelf een specifieke dag voor in te stellen.
Vroegtijdig toegangSchakel dit in om een kandidaat 30 minuten voor aanvang de toets op te laten starten en zo de instructies te lezen. De vragen in de toets zullen nog niet zichtbaar zijn.

Beveiligingsinstellingen

OptieToelichting
Limiteer afname tot de ingestelde locatiesSchakel deze optie in om het IP-adres van de kandidaten te vergelijken met die van de ingestelde locatie. Dit betekent dat een kandidaat met een niet-overeenkomend IP-adres de toets niet zal kunnen starten.

Zie ook [dit artikel] met informatie over het gebruiken en instellen van locaties.

Plagiaatcontrole

OptieToelichting
Plagiaatcontrole op open- en uploadvragenSelecteer hier of de plagiaatcontrole aangezet moet worden voor open- en uploadvragen. Voor meer informatie voor de plagiaatcontrole, kijk dan bij het artikel voor Ouriginal of TurnItIn.

Als een toetsmoment voor het eerst wordt aangemaakt, zal na deze instellingen het scherm openen met de inschrijvingsinstellingen. Deze worden beschreven in het artikel Inschrijvingsinstellingen.