Inzage plannen
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Inzage plannen

• Pdf

Article Summary

Een inzagemoment dient om kandidaten van een toetsmoment de gemaakte toets eenmalig in te laten zien. Het aanmaken van een nieuw inzagemoment gebeurt in het overzicht van de planning. Klik hiervoor in de rechterbovenhoek op ‘Plan een nieuw inzagemoment’. Vervolgens opent een nieuw scherm met een aantal instellingen. Kijk voor een toelichting van deze instellingen in het artikel Instellingen inzagemoment. Klik na het aanpassen van de instellingen op Opslaan.

Het inzagemoment staat nu in de planning. Dit wordt aangegeven met een rode driehoek. In de planning staan een aantal opties om te filteren op een trefwoord, datum of het type toets. Gebruik dit om een gewenst inzagemoment op te zoeken. Om een aanpassing te doen of het inzagemoment te archiveren, gebruik dan de opties aan de rechterkant onderin het scherm. Klik op het potloodsymbool om aan te passen, het rode archiefsymbool om te archiveren.

Kandidaten toevoegen aan een inzagemoment

Als er bij het aanmaken van het inzagemoment is ingesteld dat kandidaten automatisch worden toegevoegd, is het mogelijk dat er al kandidaten zijn ingevuld.

Ga naar de planning en zoek het gewenste inzagemoment op. Het icoon met de drie silhouetten  is de optie ‘Beheer de kandidaten van dit inzagemoment’. Klik hier op om kandidaten toe te voegen of te verwijderen.

Kandidaten toevoegen inzage venster

Er zal vervolgens een scherm openen. Bovenin dit scherm kan er gezocht worden in de reeds toegevoegde personen. Rechtsboven in dit scherm staat de knop ‘Voeg kandidaten toe’ (zie afbeelding hierboven). Klik daar op om naar het scherm voor toevoegen te gaan.

Er kan hier gezocht worden op bepaalde personen in de omgeving via een geselecteerde kandidaatgroep of bepaalde trefwoorden. Het is niet verplicht om dit in te vullen, de velden mogen leeg zijn. Klik op ‘Vind kandidaten’ om te zoeken op kandidaten. Als de velden leeg zijn, zullen alle mogelijke kandidaten worden getoond.

Selecteren

Het volgende scherm staat toe om de kandidaten te selecteren. Klik op de rij van de gewenste kandidaat om deze te selecteren. Als alle gewenste kandidaten geselecteerd zijn, volgt eerst een bevestigingsscherm voordat de daadwerkelijke toevoeging zal plaatsvinden. Vervolgens zal het overzicht worden getoond met daarin alle huidige kandidaten voor dit inzagemoment.