Papieren toets genereren
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Papieren toets genereren

• Pdf

Article Summary

De papieren toetsen (in PDF-vorm) welke in de afname-omgeving gegenereerd worden, kunnen worden gebruikt voor digitale verwerking en vastlegging van de resultaten. Wanneer de bestanden van een papieren toets niet meer gebruikt hoeven te worden, kunnen deze gearchiveerd worden.

Ga naar Beheer > Papieren toetsen om een nieuwe papieren toets te genereren. Klik op ‘Nieuwe papieren toets' om de PDF bestanden aan te maken. Kies dan de betreffende opleiding en de toetsmatrijs. Geef daarna de toets een naam en selecteer de taal.

Er zijn drie mogelijkheden voor het aanmaken van het antwoordblad:

• De invulvelden kunnen op elke pagina weergegeven worden. Deze zullen voor elke kandidaat hetzelfde zijn.
  • Print de invulvelden op de eerste pagina, waarbij elke kandidaat een individuele set krijgt. Het antwoordblad krijgt hierdoor een extra kenmerk: een setnummer. Dit setnummer wordt boven- en onderaan het antwoordblad weergegeven. Zie ook de uitleg onderaan dit artikel.
  • Maak persoonlijk antwoordbladen voor deze toets. Elke kandidaat krijgt een eigen antwoordblad.

Het is mogelijk om nog een omschrijving mee te geven. De afbeelding hieronder geeft een overzicht weer van een aangemaakte papieren toets:

Papieren toets gegenereerd

Onder het kopje ‘Downloads’ staan de betreffende bestanden, respectievelijk: Vragenblad, Antwoordblad, Correctiemodel en eventuele bijlagen.

Via het plus-icoon kan er een nieuwe variant gemaakt worden. Wanneer er in de toetsmatrijs ingesteld is dat vragen gehusseld mogen worden, kan dit dus ook toegepast worden in de papieren toets. Bij een toets met vragen welke in vaste volgorde staan, zal dit geen andere variant opleveren.

Let op!
Bij het gebruiken van varianten is het bij het verspreiden van de vragen- en antwoordbladen aan de kandidaten belangrijk dat men de papieren krijgt welke bij elkaar horen. Elk vraag- en antwoordblad heeft een eigen codering. Op het vragenblad staat de code links onderaan in de voettekst. Op het antwoordblad is deze rechts onderaan te vinden, naast de QR code.