PDF en exporteren
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

PDF en exporteren

• Pdf

Omschrijving

Als er een toetsmatrijs is geselecteerd, zijn er een aantal tabbladen beschikbaar, waaronder 'PDF' en 'Exporteren'. Beide tabbladen bevatten functies waarmee de toetsmatrijs voor doeleinden buiten RemindoToets gebruikt kan worden.

Bij 'PDF' genereert RemindoToets een pdf-bestand met vragen uit de huidige toetsmatrijs, wat vervolgens gedownload kan worden. Er worden daarbij gegevens van de opleiding meegenomen. Voor elke PDF kan een nieuwe set vragen gegenereerd worden.

Bij 'Exporteren' zijn er verschillende opties voor het exporteren van data. Deze functie kan gebruikt worden om de instellingen van de toetsmatrijs te downloaden. Daarnaast kan er een analyse van de resultaten worden afgenomen. Hiervoor moet de toetsmatrijs wel resultaten bevatten, anders werkt deze functie niet. Tevens is er het exporteren van alle ruwe resultaten die bij de toetsmatrijs horen, zonder toegepaste analyses. Als laatste zijn er nog twee opties die betrekking hebben op het exporteren volgens de QTI 2.1 standaard.

PDF

1. Klik op het PDF-tabblad om een nieuw bestand aan te maken.
  2. Klik op de optie 'Genereer een nieuw PDF-bestand'.
  3. In het scherm wat opent staan verschillende opties. Naast de standaardtemplate van RemindoToets kan er een zelf aangemaakte PDF-template worden gekozen. Selecteer vervolgens de juiste opleiding en de taal.
Let op!
Het aanmaken van een nieuw template kan alleen door beheerders worden gedaan. Dit wordt toegelicht in het artikel Beheer PDF-templates.
  1. Bij de volgende set instellingen kan er een codering toegekend worden aan het PDF-bestand. De bestandnaam kan hier aangepast worden. Daarnaast kan er een verloopdatum en/of een wachtwoord voor het bestand ingesteld worden.
  2. Als laatste is er een overzicht van de vragen die geselecteerd zijn voor deze specifieke PDF. Hierbij zullen de instellingen van de toetsmatrijs worden aangehouden. Als er bijvoorbeeld regels zijn aangemaakt die willekeurig vragen zullen gebruiken, geldt dit ook voor het aanmaken van de PDF. Als er een nieuwe set van vragen gebruikt moet worden, klik dan op het symbool met de twee pijlen wat rechtsboven de vragenset staat: Vragenset genereren

Exporteren

Bij het tabblad Exporteren zijn er maximaal vijf opties te vinden. Het aantal is afhankelijk van de instellingen van de toetsmatrijs. Elke optie biedt de mogelijkheid om bepaalde gegevens van de toetsmatrijs te exporteren voor extern gebruik.

• Verantwoordingsrapportage
    In dit document staat een aantal gegevens van de toetsmatrijs. De volgende drie onderdelen worden gerapporteerd: de toetsmatrijsinstellingen, de toetsmatrijsstructuur en de cesuur.

• Analyse
    Met deze functie analyseert RemindoToets de resultaten die bij deze toetsmatrijs horen. Hierbij kan een bepaalde periode van tijd worden aangegeven. De standaardinstelling hiervoor is een jaar.

Met deze analyse worden verschillende waarden berekend. De precieze uitkomst van deze berekeningen worden in een .XLS-bestand geƫxporteerd. Kijk voor een toelichting van de gegevens bij het artikel Statistische waarden.

• Statisch QTI 2.1 pakket
    Bij het selecteren van deze optie verschijnt onderin het scherm een veld. Hierin staan de vragen die worden meegenomen bij het exporteren. Dit zijn alleen vragen die volgens de regels van de toetsmatrijs zijn geselecteerd, wat betekent dat niet alle vragen in de toetsmatrijs gebruikt worden voor export.

Klik op de knop met de twee pijlen om nieuwe vragen in te laden, wederom volgens de regels die zijn ingesteld.

• Dynamisch QTI 2.1 pakket
    Het dynamisch pakket neemt wel alle vragen mee die in de toetsmatrijs zijn geplaatst. De regels worden echter ook meegenomen, waardoor na het exporteren gebruikers verschillende invulling van de toetsmatrijs kunnen krijgen bij hun toets.