Proctorio
  • 21 Nov 2023
  • Pdf

Proctorio

• Pdf

Omschrijving

Proctorio is een browserextensie die men in staat stelt om online toetsen te surveilleren. De extensie zorgt ervoor dat een surveillant kan inloggen en kan volgen wat de kandidaat aan het doen is. Er zullen een aantal checks worden gedaan voordat de kandidaat het examen kan starten. De exacte procedure hiervoor kan verschillen per organisatie. Neem contact op met de interne contactpersoon voor informatie over deze procedure.

In RemindoToets zijn een aantal instellingen beschikbaar die per toetsmoment ingesteld kunnen worden. Deze staan hieronder weergegeven.

Tip!
Het is mogelijk om voor Proctorio standaard instellingen aan te houden bij het inplannen van toetsen. Zo hoeft niet elk toetsmoment handmatig ingesteld te worden.

Instellingen

Bij het plannen van een toets zijn er onder 'Beveiligen van de inschrijving' opties voor Proctorio te vinden. Selecteer bij 'Deze instellingen aanpassen?' de optie 'Verander deze instellingen'. Vervolgens verschijnen de volgende opties voor Proctorio:

OptieToelichting
Webcam opnemenHiermee wordt video toegankelijk voor de surveillant.
Geluid opnemenHiermee wordt audio toegankelijk voor de surveillant.
Neem een schermopname opHiermee wordt het scherm opgenomen en getoond aan de surveillant.
Leg screenshots en URLs van bezochte websites vastAls een kandidaat een website bezoekt wordt er een screenshot gemaakt en het adres wordt opgeslagen.
De kandidaat moet zijn kamer tonen voor het startenDe kandidaat moet de direct omgeving tonen aan de surveillant.
Controleer dat de webcam werkt en niet gevirtualiseerd isDe kandidaat moet aantonen dat de webcam een liveverbinding is.
Controleer dat de schermopname werktEen extra controle voor de werking van de schermopname.
De kandidaat moet zijn identificatiebewijs tonen voor het startenEr wordt een geëncrypteerde foto gemaakt. Alleen de surveillant kan deze inzien.
De kandidaat moet een overeenkomst tekenen voor het startenDeze overeenkomst heeft betrekking op de gegevens die worden gedeeld voor dit toetsmoment.
Forceer volledig scherm, wegnavigeren toegestaan voor 30 secondenMaximaal 30 seconden uit volledig scherm.
Forceer volledig scherm, wegnavigeren toegestaan voor 15 secondenMaximaal 15 seconden uit volledig scherm.
Forceer volledig scherm, wegnavigeren niet toegestaanHet volledig scherm kan niet gesloten worden.
Blokkeer kopiëren en plakken, inclusief print screen en contextmenuDeze acties en de bijbehorende toets combinaties zijn uitgeschakeld.
Blokkeer nieuwe tabs en venstersEr kunnen geen nieuwe tabbladen of vensters in de browser worden geopend.
Blokkeer nieuwe tabs en vensters behalve voor internetadressen in het examenAls het examen links bevat worden deze wel geopend.
Forceer dat alle andere tabs en vensters gesloten zijn voor de startProctorio kan het sluiten van tabbladen en vensters forceren.
Forceer dat slechts één beeldscherm gebruikt wordtAls een kandidaat meer dan een beeldscherm heeft, kan deze functie de extra schermen blokkeren.
Blokkeer afdrukkenKandidaten kunnen geen afdruk maken tijdens de toets.
Voorkom dat kandidaat bestanden kan downloadenDit blokkeert het downloaden van bestanden als de toets actief is.
Leeg tijdelijke systeembestanden na het afrondenProctorio verwijdert tijdelijke bestanden als de toets is afgelopen.
Het examen moet in één keer gemaakt worden, een verbroken verbinding zal het examen beëindigenHet toetsmoment wordt compleet afgesloten voor de kandidaat. Het kan niet opnieuw gestart worden.
Het examen moet in één keer gemaakt worden, kan verder gaan na contact met Proctorio via chatAls de kandidaat toestemming is verloren, kan de surveillant opnieuw toegang verlenen.
Laat de kandidaat een kladblok en tekenhulpmiddelen op het scherm gebruikenEr zijn mogelijkheden voor de kandidaat om tijdens de toets deze hulpmiddelen te gebruiken.
Bij het gebruik van de remote-proctoringsoftware Proctorio tijdens een toetsafname, waarbij toestemming voor het starten en hervatten van de toets benodigd is, zal de kandidaat opnieuw toestemming moeten vragen wanneer Proctorio tijdens de toets gestopt en opnieuw opgestart wordt.

Instellingen voor beheer

Onder Instellingen > Beheer staan een aantal velden die betrekking hebben op Proctorio. Kijk hiervoor bij Standaardinstellingen toetsmomenten > Instellingen voor externe integraties. Zorg er voor dat de optie 'Schakel integratie met Proctorio in' op Ja staat. Vervolgens moet er een API key en API secret worden ingevuld. Daarbij moet een 'Region' worden opgegeven. Deze gegevens zijn te verkrijgen via Proctorio.