Schoolyear
  • 21 Nov 2023
  • Pdf

Schoolyear

• Pdf

Omschrijving

Schoolyear is een online oplossing waarmee een veilige omgeving voor het afnemen van online toetsen wordt gecreëerd. Schoolyear zal op de computer een beveiligde omgeving creëren door alle andere programma's op de computer te sluiten en een examenomgeving te starten.

Wanneer in een afname-omgeving het gebruik van Schoolyear ingeschakeld is, zal deze beschikbaar zijn bij het plannen van de toets. Dit kan bij de inschrijvingsinstellingen in het onderdeel ‘Beveiligen van de inschrijving’. Een toets kan dan alleen via Schoolyear worden gestart. Gebruikt de kandidaat een andere browser, dan zal de startknop niet beschikbaar zijn. Er zal een melding worden getoond dat de afname alleen middels Schoolyear kan verlopen.

Kandidaten kunnen direct vanuit RemindoToets de Schoolyear-applicatie starten. Is de applicatie nog niet geinstalleerd, dan zal de kandidaat eerst naar de installatie van Schoolyear worden geleid. De kandidaat wordt direct naar de juiste toets geleid, er hoeft daarom ook niet opnieuw ingelogd te worden.

Instelling bij inplannen

Bij het inplannen van een toetsmoment zal er een optie zichtbaar zijn, genaamd 'Schoolyear verplichten'. Er zijn twee mogelijk opties:

• Ja, deze inschrijving is alleen zichtbaar als Schoolyear gebruikt wordt
  • Nee, deze inschrijving is zichtbaar in alle browsers.

Selecteer de eerste optie om te zorgen dat het gebruik van Schoolyear geforceerd wordt. RemindoToets zal een check uitvoeren, waardoor het betreffende toetsmoment alleen gestart kan worden als er gebruik wordt gemaakt van Schoolyear.

Toetsen hoeven niet in Schoolyear zelf ingepland te zijn, een geplande toets in RemindoToets volstaat.

Instellingen voor beheer

Onder Instellingen > Beheer staan een aantal velden die betrekking hebben op Schoolyear. Kijk hiervoor bij Standaardinstellingen toetsmomenten > Instellingen voor externe integraties. Zorg er voor dat de optie 'Schakel integratie met Schoolyear in' op Ja staat. Vervolgens moet er een API key en API secret worden ingevuld. Daarbij moet een Organisation ID worden opgegeven. Deze gegevens zijn te verkrijgen via Schoolyear.