Toetsmoment plannen
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Toetsmoment plannen

  • Pdf

Article Summary

Een toetsmoment dient om kandidaten toegang te geven tot het maken van een toets. Het aanmaken van een nieuw toetsmoment gebeurt in het onderdeel Planning.

Klik vervolgens in de rechterbovenhoek op ‘Maak een nieuw toetsmoment aan’. Vervolgens opent een nieuw scherm met een aantal instellingen. Kijk voor een toelichting van deze instellingen in het artikel Instellingen toetsmoment en bij Inschrijvingsinstellingen. Klik na het aanpassen van de instellingen op Opslaan.

Het toetsmoment staat nu in de planning. Dit wordt aangegeven met een blauwe of groene driehoek in het agendaoverzicht (zie ook de legenda in onderstaande afbeelding). De blauwe driehoek staat voor een toetsmoment op een vast tijdstip, de groene driehoek voor een toetsmoment verspreid over een periode.

In de planning staan een aantal opties om te filteren op een trefwoord, datum of het type toets. Gebruik dit om een gewenst toetsmoment op te zoeken. Om een aanpassing te doen of het toetsmoment te archiveren, gebruik dan de opties aan de rechterkant onderin het scherm. Klik op het potloodsymbool om aan te passen. Een toetsmoment archiveren is ook daar terug te vinden.


Kandidaten toevoegen aan een toetsmoment

Nu het toetsmoment is gepland, kunnen er kandidaten toegevoegd worden aan het toetsmoment. Dit kan via 'Planning' en via 'Opleidingen en toetsmatrijzen'.

1. Kandidaten toevoegen via Planning

Ga naar de planning en zoek het gewenste toetsmoment op. Het icoon met de drie silhouetten is de optie ‘Beheer de kandidaten van dit toetsmoment’. Klik hier op om kandidaten toe te voegen of te verwijderen van dit toetsmoment.

Er zal vervolgens een scherm openen. Bovenin dit scherm kan er gezocht worden in de reeds toegevoegde personen. Er is ook een kolom met daarin de status van een kandidaat. De volgende statussen zijn terug te vinden:

  • Gepland: de kandidaat is ingepland voor dit toetsmoment.
  • Actief: de kandidaat is de toets gestart, maar heeft deze nog niet afgerond.
  • Na te kijken: de kandidaat heeft de toets afgerond en deze kan nu nagekeken worden.
  • Afgesloten: de kandidaat heeft de toets afgerond en kan geen antwoorden meer aanpassen.

Rechtsboven in dit scherm staat de knop ‘Voeg kandidaten toe’. Klik daar op naar het scherm voor toevoegen te gaan.

Er kan hier gezocht worden op bepaalde personen in de omgeving via een geselecteerde kandidaatgroep of bepaalde trefwoorden. Het is niet verplicht om dit in te vullen, de velden mogen leeg zijn. Klik op ‘Vind kandidaten’ om te zoeken op kandidaten. Als de velden leeg zijn, zullen alle mogelijke kandidaten worden getoond.

Selecteren

Het volgende scherm staat toe om de kandidaten te selecteren. Klik de rij van de gewenste kandidaten om deze te selecteren. Als alle gewenste kandidaten geselecteerd zijn, volgt eerst een bevestigingsscherm voordat de daadwerkelijke toevoeging zal plaatsvinden. Vervolgens zal het overzicht worden getoond met daarin alle huidige kandidaten voor dit toetsmoment.

2. Kandidaten toevoegen via Opleidingen en toetsmatrijzen

Klik bovenaan in het overzicht op Opleidingen en toetsmatrijzen. Zoek met behulp van de filters de gewenste toetsmatrijs. Klik daarna op het vergrootglasicoon om de details van de toetsmatrijs in te zien.

Klik op het tabblad "Toetsmomenten" voor een overzicht van de toetsmomenten bij de betreffende toetsmatrijs. Bij elk toetsmoment staan aan de rechterkant een aantal iconen. Het icoon met de drie silhouetten is de optie ‘Beheer de kandidatenlijst van dit toetsmoment’. Klik hier op om kandidaten toe te voegen aan of te verwijderen uit dit toetsmoment. De stappen zijn verder hetzelfde als het toevoegen van kandidaten via de planning.


Correctieronde toevoegen aan een toetsmoment

Wanneer het toetsmoment open vragen bevat die handmatig nagekeken moeten worden, verschijnt een extra icoon in het planningsoverzicht: image.png

Via deze knop is het mogelijk één of meer correctierondes toe te voegen aan het toetsmoment zodat de open vragen nagekeken kunnen worden. Voor meer informatie over correctierondes, zie het artikel Overzicht correctierondes en voor het instellen van een correctieronde zie het artikel Correctieronde-instellingen.