Volledig-scherm-bescherming
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Volledig-scherm-bescherming

• Pdf

Omschrijving

Deze manier van bescherming zal de toets van een kandidaat automatisch onderbreken als deze buiten de volledig schermmodus begeeft. Dit is om te verhinderen dat een kandidaat buiten een toets om op de computer bezig is.

De volgende waarschuwing zal aan de kandidaat getoond worden als deze de modus verlaat:

De volledig schermmodus is afgesloten. Volledig schermmodus moet opnieuw worden opgestart en er is opnieuw toestemming nodig voordat de toets afgemaakt mag worden.

Een toezichthouder kan in het activiteitenoverzicht inzien wanneer een kandidaat de modus heeft verlaten. Er verschijnt dan een status 'Geen volledig scherm'. De kandidaat zal eerst het volledig scherm weer moeten inschakelen voordat er opnieuw om toestemming kan worden gevraagd (indien dit nodig is). Als dit is gedaan en de toestemming is aangevraagd, pas dan kan de toezichthouder weer goedkeuring verlenen.

Tip!
Wanneer deze functie gecombineerd wordt met de toestemmingingsinstelling, moet een kandidaat ook toestemming krijgen voor starten/hervatten van de toets. Deze functie staat los van het verlaten van het volledig scherm. Dit geeft toezichthouders extra zekerheid dat de afname naar wens verloopt.

De standaardinstelling hiervoor is te vinden bij Beheer > Instellingen > tabblad Algemeen > sectie Standaardinstellingen toetsmomenten.

Instellingen bij toetsmatrijs

Volledig scherm instellingen

De afbeelding hierboven geeft de instellingen weer bij de toetsmatrijs. Deze zijn te vinden bij Toetsen > [gewenste toetsmatrijs] > tabblad 'Instellingen' in de beheeromgeving. Er zijn vier vormen voor het beschermingniveau. De optie 'Alleen detecteren' zal in het activiteitenoverzicht aangeven dat een kandidaat de volledig schermmodus heeft verlaten. In alle gevallen kan een toezichthouder zelf besluiten om de toestemming in te trekken.

Let op!
Tablets en smartphones ondersteunen geen volledige-schermmodus. Deze optie moet uitgeschakeld worden als er ook toegestaan moet worden dat er getoetst wordt op zo'n soort apparaat. Als de volledige-schermmodus een vereiste is, kan met die toetsmatrijs niet op tablet of smartphone getoetst worden.