Winkelmandje-optie
  • 19 Oct 2023
  • Pdf

Winkelmandje-optie

• Pdf

Article Summary

Het winkelmandje is beschikbaar in elke vragenbank binnen RemindoToets. Het is een functie waardoor een bepaalde actie op meerdere vragen tegelijk uitgevoerd wordt (bulkactie). Via deze acties kunnen bijvoorbeeld de vraaginstellingen, zoals de categorie, in één keer worden aangepast en de selectie vragen in één keer een andere status toe te kennen.

Het is mogelijk om alle vragen in het huidige overzicht aan het winkelmandje toe te voegen, door de knop boven de vragenlijst. Deze is gemarkeerd in de onderstaande afbeelding.

Vragen toevoegen

Vragen toevoegen aan het winkelmandje kan op twee manieren. De eerste is het gebruiken van de knop in de bovenstaande afbeelding. Zoals gezegd selecteert dit alle vragen in het overzicht. Door filters te gebruiken worden alleen de vragen getoond die aan de geselecteerde kenmerken voldoen.

Let op!
De functie van het winkelmandje werkt alleen op vragen die in het huidige overzicht staan, en niet op de volledige vragenbank. Als er een aantal vragen niet zichtbaar zijn vanwege het gebruik van filters, zullen deze dus niet worden meegenomen in de selectie.

Met de tweede manier om vragen aan het winkelmandje toe te voegen, selecteer je individuele vragen door de selectievakjes voor de vragen aan te vinken. Dit is de kolom waar een winkelmandje boven staat. Door het vakje voor een vraag te selecteren wordt deze toegevoegd aan het winkelmandje. In de afbeelding hieronder is één vraag geselecteerd met een vinkje, de andere vraag is niet geselecteerd.

Als er vragen geselecteerd zijn, dan is aan de linkerkant van het scherm het exacte aantal terug te vinden. De onderstaande afbeelding geeft daar een weergave van. Door te klikken op de zin '... vragen geselecteerd' worden in de vragenlijst alle geselecteerde vragen getoond.

Functies van het winkelmandje

De acties van het winkelmandje zijn beschikbaar door op het bliksem-icoon in de bovenstaande afbeelding te klikken. Deze acties worden dus alleen toegepast op de selectie, en niet op ongeselecteerde vragen die mogelijk in het huidige overzicht staan.

Figuur 3

In de afbeelding hierboven is te zien welke acties er uitgevoerd kunnen worden op de geselecteerde vragen.

OptieToelichting
Bewerk categorieënMet deze optie is het mogelijk om een categorie toe te kennen aan de geselecteerde vragen. Als de vragen al één of meer categorieën hebben, kunnen deze hier ook verwijderd worden. Deze functie verwijdert alleen de categorie die eerder al was toegekend, het verwijdert niet de categorie zelf. Dit geldt ook alleen voor vragen die geselecteerd zijn in het winkelmandje. Zo kunnen andere vragen in die categorie wel behouden blijven.
Bewerk de vraageigenschappenGebruik dit om een eigenschap toe te kennen aan de geselecteerde vragen. Kijk bij het artikel over Vraageigenschappen om deze te beheren.
Pas de instellingen aanHier kunnen de instellingen van de vragen worden aangepast. Het gaat hier om instellingen voor onder andere papieren toetsafname, taal en de rekenmachine.
Ter controleZet de vraagstatus op 'Ter controle'.
ReparatieZet de vraagstatus op 'Reparatie'.
GoedgekeurdZet de vraagstatus op 'Goedgekeurd'.
GearchiveerdZet de vraagstatus op 'Gearchiveerd'.
Vragen vastzetten/losmakenHier staat van hoeveel vragen in de selectie de huidige vraagversie vastgezet kan worden. Kijk voor meer toelichting in het artikel Vraagversies.
ToetsmatrijzenHier wordt aangegeven hoeveel vragen gereed zijn voor gebruik in een toetsmatrijs.

Het veranderen van een vraagstatus vereist extra bevestiging en een optionele toelichting. Kijk voor een uitleg van de vraagstatussen in het artikel: Vraagstatussen.

Let op!

RemindoToets geeft aan bij hoeveel van de geselecteerde vragen de vraagstatus aangepast kan worden. Dit komt doordat vragen in de huidige selectie al een status kunnen hebben. In het voorbeeld hieronder is te zien dat van de 16 geselecteerde vragen, 5 vragen op 'Ter controle' gezet kunnen worden en 11 vragen op 'Reparatie'.