Papieren toets templates beheren
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Papieren toets templates beheren

• Pdf

Article Summary

Een beheerder kan PDF templates aanmaken en/of bewerken. Ga hiervoor naar Instellingen > Beheer PDF Templates. In deze templates kunnen diverse zaken worden ingesteld voor de PDF’s in de beheer- en afname-omgeving. Er zijn dus specifieke instellingen welke alleen in de afname-omgeving effect hebben.
Elke pagina in het PDF bestand heeft een eigen tabblad, zie afbeelding:

OptieToelichting
InstellingenGeef hier de template een naam en kies het lettertype en de lettergrootte.
VoorpaginaEen PDF in de beheeromgeving kan een voorpagina bevatten, in de afname-omgeving is deze pagina niet beschikbaar. Er kan hier gekozen worden welke informatie de voorpagina van een toets moet bevatten.
VragenHet vragenblad kan niet uitgeschakeld worden, ook hier kan er gekozen worden welke specifieke informatie er op het vragenblad getoond moet worden, denk aan specifieke informatie over bijvoorbeeld verwijzingen naar casusteksten.
AntwoordformulierBij de instellingen voor het antwoordformulier staan ook specifieke instellingen voor de afname-omgeving. Hier kan worden vastgesteld welke informatie op het antwoordblad getoond moet worden. Bijvoorbeeld uit hoeveel cijfers bestaat het kandidaatnummer of er kan een extra veld voor bijvoorbeeld de klas worden toegevoegd.
CorrectiemodelVoor het correctiemodel zijn specifieke instellingen aanwezig.
AchterpaginaEen PDF in de beheeromgeving kan een achterpagina bevatten, in de afname-omgeving is deze pagina niet beschikbaar.
Let op!
Een template wordt gekoppeld aan een Opleiding, er kan maar 1 template in een opleiding gebruikt worden. Ga hiervoor naar Instellingen > Beheer opleidingen. Bewerk de opleiding en kies bij ‘Standaard PDF template’ de gewenste PDF template. Dit geldt specifiek voor de afname-omgeving, kies in de beheeromgeving een template bij het genereren van de PDF.