Correctieronde aanmaken
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Correctieronde aanmaken

• Pdf

Article Summary

Correctieronde aanmaken

In de planning

Het aanmaken van een correctieronde voor toetsmomenten is mogelijk vanuit de planning. In elke rij van een toetsmoment staan aan de rechterkant verschillende knoppen. In de afbeelding hieronder is de knop voor de correctierondes aangegeven. Deze knop zal niet verschijnen wanneer er geen open vragen in de toets aanwezig zijn.

Figuur 3

In het resultatenoverzicht

Het is ook mogelijk om voor een of meerdere resultaten een correctieronde aan te maken. Door bovenin naar het overzicht Resultaten te gaan, kan een selectie worden gemaakt. Elk resultaat wat hier wordt weergegeven kan aan de linkerkant van het scherm gemarkeerd worden. Gebruik ook de filters bovenaan de pagina om te filteren op bepaalde kandidaten, groepen, opleidingen of toetsmatrijzen.

Na het selecteren van de resultaten moet onderaan een actie gekozen worden. In dit geval gaat het om 'Correctierondes beheren'. Selecteer de optie en klik vervolgens op 'Ga'.

Let op!
Het is mogelijk dat er een foutmelding te zien is, nadat er op 'Ga' is geklikt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het betreffende resultaat geen open vragen bevat. In de foutmelding zal een toelichting te zien zijn.

Toevoegen aan een toetsmatrijs

In het overzicht van Opleidingen en toetsmatrijzen kan bij een individuele toetsmatrijs een correctieronde worden aangemaakt. Klik bij de gewenste matrijs in het overzicht op het vergrootglasicoon om naar de details van de toetsmatrijs te gaan.

In het volgende scherm staat linksonder een veld genaamd 'Opties'. Daar staat ook de optie 'Voeg correctieronde toe aan deze toetsmatrijs'. Er zal opnieuw een andere pagina openen waar de correctieronde toegevoegd wordt.

Toevoegen aan een papieren toets

Voor een correctieronde bij papieren toetsen is een apart artikel beschikbaar: Correctierondes bij papieren toets