Message Wall
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Message Wall

• Pdf

Omschrijving

De Message Wall is een berichtenpagina, om op een eenvoudige manier berichten te plaatsen voor deelnemers en andere rollen. De module wordt gebruikt als forum, discussiekanaal, intervisie instrument of groepsopdrachten-samenwerkomgeving. Per rol is (door Paragin) instelbaar of de functionaliteit wel of niet beschikbaar is. Het is mogelijk om het aanmaken van een groep alleen voor beheerders in te stellen, maar ook om dit voor alle gebruikers toe te staan.

Er kan ook een berichtenpagina worden opgezet waar geen groep voor nodig is. Daar kunnen dan alle rollen bij die toegang wordt verleend tot de MijnPortfolio omgeving.

Het is mogelijk om deze module omgevingsoverstijgend te laten werken, waardoor een message wall door meerdere omgevingen gebruikt kan worden.

Voorbeeld

Door de message wall aan meerdere omgevingen te koppelen, kan deze gebruikt worden als communicatiemiddel tussen deze omgevingen. Dit is een handige optie wanneer er verschillende omgevingen gebruikt worden voor verschillende opleidingen. Op die manier kunnen begeleiders bijvoorbeeld ideeën uitwisselen of bevindingen terugkoppelen.

Instellingen

Aanmaken

Het aanmaken van een groep kan door op de modulepagina op 'Groep toevoegen' te klikken. Vervolgens kan deze groep een naam toegekend worden. Daaronder is de mogelijkheid om deelnemers en andere gebruikers aan de groep toe te voegen. Sla de groep op om er gebruik van te kunnen maken.

Deelnemers plaatsen

Als overige gebruikers niet zelf groepen kunnen aanmaken, dan moeten beheerders hen in een groep plaatsen. Dit kan bij het aanmaken van het account van de deelnemer maar ook achteraf. Doe dit laatste door naar het menuonderdeel met portfolio's te gaan. Hier staat een lijst met alle deelnemers van deze MijnPortfolio-omgeving. Om een deelnemer een (extra) deelnemersgroep toe te kennen of aan te passen, klik dan op het potloodsymbool aan de rechtkant van de pagina, dat bij deze respectievelijke deelnemer hoort. Daarna volgt een scherm met 'Portfolio-instellingen wijzigen'. Onder 'Portfolio-eigenschappen' staat een optie voor deelnemersgroepen. Selecteer hier de groepen waar deze deelnemer aan toegevoegd of uit verwijderd moet worden.

Toevoegen

Om grotere groepen deelnemers aan een groep toe te voegen, selecteer dan eerst alle deelenemers die toegevoegd moeten worden. Onderaan de pagina staat de optie 'Voer actie uit op'. Selecteer hier eerst 'Geselecteerde resultaten' als doel van de actie. Kies vervolgens als uit te voeren actie 'Toevoegen aan deelnemersgroepen'.

Nadat een groep is aangemaakt kunnen er in die groep berichten worden geplaatst door alle deelnemers die in die groep zitten.
Om een bericht te plaatsen in een bepaalde groep, moet de juiste groep geselecteerd worden in de Message Wall. Typ het gewenste bericht en voeg eventueel een bestand toe. Daaronder is de optie om een groep te selecteren waar het bericht geplaatst moet worden. Het is niet mogelijk om een bericht in één keer in meerdere groepen tegelijk te plaatsen.

Aan de rechterkant van de pagina staan alle groepen waar het huidige account aan is gekoppeld. Klik op een specifieke groep om alleen de berichten te tonen die in die groep zijn geplaatst. Door de beheerder van een groep kunnen via het potloodsymbool dat ernaast staat, de naam en de deelnemers van die groep aangepast worden.

Interne naam module: Messagestream