Antwoorden nakijken
  • 05 Feb 2024
  • Pdf

Antwoorden nakijken

• Pdf

Article Summary

Het nakijken van antwoorden kan in een RemindoToets-omgeving op verschillenden manieren. De meest gebruikte manier is via het menu Resultaten > Antwoorden nakijken.

Het scherm wat volgt zal een overzicht tonen met toetsresultaten die nagekeken dienen te worden. Dit overzicht kan uit 4 tabbladen bestaan, namelijk 'Toetsmatrijs (na te kijken)', 'Toetsmoment (na te kijken)', 'Toetsmatrijs (nagekeken)' en 'Toetsmoment (nagekeken)'.

Let op!

Het overzicht kan rode regels met een uitroepteken bevatten, bij deze toetsmatrijzen of toetsmomenten is de ingestelde deadline verstreken. Deze deadline heeft geen invloed op het niet kunnen nakijken van de resultaten waarbij de deadline verstreken is, het betreft een puur visuele melding.

Elke toetsmatrijs of toetsmoment welke openstaand correctiewerk bevat, heeft in de kolom 'Openstaand correctiewerk' een aantal staan. Dit getal geeft het aantal nog niet ingediende resultaten aan. De kolom ernaast geeft de beschikbare opties aan, namelijk het bekijken van het correctiewerk of de antwoorden nakijken per vraag.

Het nakijken van een toetsmatrijs of toetsmoment leidt naar de functies die hieronder worden beschreven. Dit kan door bij de tabbladen 'Toetsmatrijs (na te kijken)' en 'Toetsmoment (na te kijken)' bij een toets rechts in het scherm of het kettingicoon te klikken. Dit opent een nieuw scherm met twee tabbladen: Antwoorden nakijken per kandidaat en Antwoorden nakijken per vraag.

Antwoorden nakijken per kandidaat

In dit tabblad wordt het overzicht van de resultaten van de kandidaten weergegeven. In het overzicht wordt de naam van de kandidaat weergeven (tenzij het een anonieme correctieronde betreft), daarnaast de toegewezen corrector. Deze kolom kan leeg zijn, wanneer er nog niet gestart is met nakijken en er is ingesteld dat elke gekoppelde begeleider mag nakijken. De kolom status geeft aan of het resultaat beschikbaar is om na te kijken, er gestart is met nakijken of dat het resultaat is ingediend. Daarnaast bevindt zich, afhankelijk van de status, een knop met een vink icoon. Via deze optie kan gestart worden met het nakijken van de antwoorden van deze specifieke kandidaat.

Wanneer er al gestart is met nakijken, maar nog niet ingediend, zal het icoon van deze knop veranderen in een vink met een vierkant eromheen. De bijbehorende statis is 'Ga verder met nakijken'.

Mag de ingelogde begeleider ook de resultaten van deze kandidaat bekijken, dan zal hier ook een knop voor worden getoond.

Antwoorden nakijken per vraag

Wanneer er wordt gekozen om de antwoorden per vraag na te kijken, worden er in het overzicht de gegevens per vraag getoond.

Via de knop met het vink icoon kan gestart worden met het nakijken van alle gegeven antwoorden op de specifieke vraag.

Antwoorden beoordelen

In beide gevallen, wanneer er op de nakijken knop is geklikt, wordt het nakijkscherm geopend. Bij het nakijken per kandidaat zal de gehele toets (alleen de open vragen en samengestelde vragen met daarin een open vraag) worden getoond.

Op deze pagina kunnen diverse filters worden gebruikt om een zo duidelijk mogelijk overzicht te houden tijdens het nakijken van de antwoorden. Per vraag kan ook een markering worden toegepast, om op een later moment nog eens terug te keren naar deze specifieke vraag.

Per vraag is er een optie om de volledige vraag te tonen, hier zal alle informatie, inclusief de uitwerking van het antwoord van de vraag worden getoond. Deze popup is verplaatsbaar, zodat deze tijdens het nakijken gebruikt kan worden.

De knop 'Overeenkomsten' is alleen beschikbaar wanneer er voor dit toetsresultaat gebruik is gemaakt van plagiaatcontrole. Op dat moment is het resultaat van de plagiaatcontrole hier te bekijken.

Aan de rechterkant van elke vraag worden de beoordelingscriteria getoond. Hier kunnen de punten worden gekozen, dit kan op verschillende manieren:

• Klik met de muis helemaal links of rechts op de balk om het minimale of maximale puntenaantal te geven.
  • Klik op de - of + om in vastgestelde stappen punten toe te kennen. RemindoToets bepaald deze stappen door een tiende van het maximaal aantal te behalen punten te nemen.
  • Typ in het middelste vak zelf het aantal punten.

Onder de score is het mogelijk om een opmerking te plaatsen. Deze opmerking zal een kandidaat later kunnen inzien, mits deze het resultaat mag bekijken. Een corrector kan opmerkingen hergebruiken door de knop onder het opmerkingen veld.

Bovenaan de pagina zal de knop 'Correcties indienen' aangeven of er reeds in te dienen correctiewerk is en welke kandidaten dit betreft. Vink de kandidaten aan om het nakijkwerk in te dienen. Afhankelijk van de instellingen van de correctieronde zal daarna het resultaat van deze toets worden bepaald.

De optie 'Nakijkscherm afsluiten' sluit dit scherm, het reeds gedane correctiewerk wordt opgeslagen en er kan op een later moment verder worden gegaan met antwoorden nakijken.