Correctiewerk herverdelen of toewijzen
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Correctiewerk herverdelen of toewijzen

• Pdf

Article Summary

Correctiewerk herverdelen

Een aangemaakte correctieronde kan achteraf gewijzigd worden. Dit kan via elke manier waarop een correctieronde aangemaakt wordt, bijvoorbeeld van de planning of via het overzicht bij Resultaten > Correctierondes.

Figuur 3

In de bovenstaande afbeelding staat een voorbeeld het overzicht van huidige correctierondes bij een toetsmoment. Er is in een oogopslag te zien welke instellingen er zijn in- of uitgeschakeld. De nakijkstatus geeft weer hoeveel vragen er nog nagekeken worden, hoeveel er in behandeling zijn en hoeveel er al zijn ingediend. Aan de rechterkant staan twee knoppen. De meeste rechterknop deactiveert die specifieke correctieronde, zoals in de onderste rij is te zien. Daarbij kan gekozen worden om deze weer in te schakelen of volledig te archiveren. Deze laatste optie verwijdert de correctieronde uit dit overzicht.

Klik op de groene knop onder de kolom 'Opties' om de correctieronde te bewerken. Er zal een pop-up scherm openen.

De knop voor het toevoegen van een corrector zal vervangen zijn voor de knop 'Opnieuw toewijzen'. Klik hierop om een nieuwe selectie te maken.

Figuur 3

Als er een verandering is gedaan en de aangepaste nakijkverdeling wordt opgeslagen, verschijnt de bovenstaande melding. Wordt er gekozen om niet opnieuw te verdelen, dan blijft al het huidige correctiewerk gekoppeld aan de eerder ingestelde correctoren. Het correctiewerk dat vanaf het moment van de aanpassing beschikbaar komt, zal volgens de nieuwe verdeling worden toegewezen. Daarnaast kan het ook zijn dat er alleen een aanpassing in de instellingen is gedaan en niet in de verdeling. In dat geval hoeft er dus geen herverdeling gedaan te worden.

Er zijn daarnaast twee opties. 'Alleen niet beoordeeld' past de nieuwe instellingen toe op het correctiewerk dat nog niet is beoordeeld. 'Alle niet ingediend' is wel beoordeeld, maar nog niet ingediend, waardoor hier wel mogelijkheid tot aanpassing is.

Let op!
Als correctiewerk eenmaal is ingediend, is het niet meer mogelijk om te herverdelen.

Correctiewerk toewijzen

Vanuit het overzicht met de correctierondes, via Resultaten > Correctierondes, kunnen de kandidaten en gekoppelde begeleiders worden bekeken. Deze pagina toont een overzicht van alle kandidaten, met daarbij de aan het resultaat gekoppelde begeleider. Wanneer er in de correctieronde is ingesteld dat elke gekoppelde begeleider mag nakijken en er is nog niet gestart met nakijken, zal de kolom 'Toegewezen aan' leeg zijn.

In het overzicht kan een kandidaatnaam een of meerdere keren voorkomen. Dit heeft te maken met de ingestelde nakijkverdeling van de correctieronde. Wordt er per toetsmatrijsregel een verdeling gemaakt, dan geeft het overzicht alle na te kijken vragen voor deze kandidaat op een nieuwe regel weer. In de kolom 'Vraagcode/kenmerk' wordt dan de informatie over de specifieke vraag weergegeven.

De kolom 'Details correctieronde' geeft kort de instellingen van de correctieronde weer, zoals bijvoorbeeld de ingestelde deadline. In de kolom status is o.a. te zien of er al gestart is met nakijken of dat het nakijkwerk al is ingediend.

Correctiewerk toewijzen aan een andere corrector

Deze pagina bevat nog een belangrijke functie, namelijk het kunnen toewijzen van correctiewerk aan een andere begeleider. Het kan voor komen dat een corrector is begonnen met nakijken, maar bijvoorbeeld ziek wordt. Iemand anders zal dan verder moeten gaan.

Door het gebruik van de filters kan het te verplaatsen correctiewerk worden geselecteerd. Daarna kan er onderaan de pagina gekozen worden om de actie 'Verander toegewezen begeleider' uit te voeren. Hier kan een andere begeleider worden gekozen en zal deze begeleider verder kunnen gaan met nakijken. In dit geval wordt het eerdere correctiewerk van de eerste corrector meegenomen naar de volgende corrector. Deze kan zo verder gaan waar de ander gebleven was. Natuurlijk is het ook mogelijk om de reeds gedane correcties aan te passen.