Instellingen inzagemoment
  • 05 Feb 2024
  • Pdf

Instellingen inzagemoment

• Pdf

Article Summary

Een inzagemoment wordt gebruikt om kandidaten een gemaakte toets in te laten zien. Het inzagemoment kan gekoppeld worden aan een toetsmatrijs, toetsmoment of papieren toetsresultaat.

Plan inzagemoment

Kies een toetsmatrijs, toetsmoment of papieren toetsresultaat

OptieToelichting
Inzagemoment gekoppeld aanKies hier voor toetsmatrijs, toetsmoment of papieren toetsresultaat. Wanneer er gekozen wordt voor een toetsmatrijs, selecteer dan de gewenste opleiding en de specifieke toetsmatrijs. Als er gekozen wordt voor een toetsmoment, selecteer dit vervolgens in de lijst. Bij een papieren toetsresultaat kan er ook uit een lijst gekozen worden, echter moet een document naar de RemindoToets-omgeving geüpload zijn om het te kunnen gebruiken voor een inzage.
### Instellingen van het inzagemoment
OptieToelichting
NaamGeef het inzagemoment een passende naam.
Te starten vanafStel hier in wanneer het inzagemoment gestart kan worden.
Te starten totStel hier de uiterlijke tijd in waarop het inzagemoment gestart kan worden.
TijdsduurGebruik de slider of het invulveld om in te stellen hoe lang een kandidaat de tijd heeft om de inzage te kunnen bekijken.
Inzagemoment mag alleen vanaf een geselecteerde locatieDit staat standaard op nee. Als het wel een specifieke locatie betreft, geef dit dan aan in het locatie-veld wat verschijnt als ‘Ja’ wordt geselecteerd.
De inzage moet worden goedgekeurd door een begeleiderAls deze instelling op ‘Ja’ wordt gezet, moet een begeleider toestemming verlenen voordat kandidaten het inzagemoment kunnen starten.
Kandidaten mogen opmerkingen plaatsen bij vragenGebruik deze optie om kandidaten opmerkingen te laten plaatsen bij beantwoorde vragen.
Toon naam correctorStel hier in of de naam van de corrector van de vraag/toets weergegeven moet worden.

Zichtbaarheid van resultaten voor de kandidaat

OptieToelichting
Toon de terugkoppelingsrapportageGeef aan of de terugkoppelingsrapportage getoond moet worden of niet. Deze wordt alleen getoond wanneer er terugkoppelingsonderdelen zijn ingesteld en betreffen het resultaat op deze terugkoppelingsonderdelen. Over de toepassing en instellingen van terugkoppelingsonderdelen, zie het artikel Terugkoppeling.
Toon beantwoorde vragenStel hier in of de kandidaat de beantwoorde vragen mag zien, enkel de incorrect beantwoorde vragen of geen vragen. Wanneer deze instelling op 'alle vragen' of 'alleen onjuist beantwoorde vragen' staat, zal de kandidaat toegang krijgen tot (een deel van) de pagina 'details van het resultaat'. De kandidaat zal de betreffende vragen, zijn antwoorden en de eventuele terugkoppeling bij de vragen zien (indien toegevoegd aan de vraag).
Toon van deze vragen het correcte antwoordWanneer (een deel van) de beantwoorde vragen volgens de instelling hierboven getoond mogen worden, kan worden gekozen of het correcte antwoord al dan niet aan de kandidaat getoond mag worden. Bij een meerkeuzevraag zal aangegeven worden wat het juiste antwoord was. Bij open vragen zal het beoordelingscriterium getoond worden.
Toon het aantal juiste/onjuiste vragenGeef hier aan of het aantal juist/onjuist beantwoorde vragen getoond moet worden.
Toon de score detailsStel hier in of de kandidaat de (behaalde) punten per vraag mag bekijken.
Toon het resultaatStel hier in of de kandidaat het resultaat (cijfer, punten of percentage) mag zien.
Toon naam scoregebiedGeef hier aan of de naam van het scoregebied getoond mag worden. Dit zijn de namen die ingevuld zijn bij "Naam scoregebied A", "Naam scoregebied B" in de toetsmatrijs.

Beveiligingsinstellingen

Een inzagemoment kan op verschillende manieren worden beveiligd.

• Safe Exam Browser
    Bij deze optie staan verschillende Browser ExamKeys gepresenteerd. Selecteer in de lijst welke specifieke keys voor dit inzagemoment van toepassing zijn. Dit heeft als gevolg dat alleen met die specifieke opties een inzagemoment gevolgd kan worden.
  • Schoolyear
    Kies hier of de inzage alleen via Schoolyear gedaan mag worden of dat alle browsers toegestaan zijn.