Kandidaatgroepen en koppelingen in de Afname-omgeving
  • 31 Jul 2023
  • Pdf

Kandidaatgroepen en koppelingen in de Afname-omgeving

• Pdf

Article Summary

In de RemindoToets afname-omgeving kunnen kandidaatgroepen worden aangemaakt. Aan deze groepen kunnen kandidaten en begeleiders worden gekoppeld, waardoor koppelingen tussen begeleiders en kandidaten ontstaan.

Kandidaatgroepen beheren

Via het menu Instellingen, Beheer kandidaten, staat de knop ‘Beheer kandidaatgroepen’. Op de pagina die dan geopend wordt is een overzicht van alle kandidaatgroepen en categorieën te zien.

Via de knop ‘Nieuwe kandidaatgroep’ kan een nieuwe groep worden aangemaakt. Er kan een categorie gekozen of een nieuwe gemaakt worden en er kan een naam aan de kandidaatgroep worden gegeven. Daarnaast kan worden ingesteld of de bewuste kandidaatgroep zichtbaar is voor begeleiders. Via de acties onderaan de overzichtspagina is het mogelijk om kandidaatgroepen samen te voegen, te verwijderen en categorieën te wijzigen.

Er is ook een mogelijkheid om via de knop 'Kandidaatgroepen importeren' meerdere kandidaatgroepen in één keer te importeren.

Categorie

Het is mogelijk kandidaatgroepen aan categorieën te koppelen. Dit is van belang wanneer gebruik maakt wordt van de functie van groepsanalyse (Resultaten > Analyse > tabbald Groepsanalyse), zie hiervoor het artikel Analyse. Om groepen te kunnen vergelijken, moeten ze aan dezelfde categorie gekoppeld worden.

Zichtbaarheid voor begeleiders

Wanneer de zichtbaarheid van een kandidaatgroep op 'ja' staat, zorgt dit ervoor dat begeleiders de kandidaatgroepen kunnen zien, in bijvoorbeeld groepsanalyses. Ze kunnen echter niet de resultaten van individuele kandidaten zien als ze daar niet aan gekoppeld zijn.
Alleen wanneer begeleiders gekoppeld zijn aan kandidaatgroepen (of individuele kandidaten) hebben begeleiders toegang tot kandidaten en hun resultaten.

Kandidaten aan een groep koppelen

Kandidaten kunnen aan een groep gekoppeld worden bij het aanmaken of bewerken van één kandidaat. Dit kan via Instellingen, Beheer kandidaten.

Daarnaast kunnen via de acties onderaan deze pagina meerdere kandidaten in één keer aan één of meer groepen worden gekoppeld.

Begeleiders aan een groep koppelen

Begeleiders kunnen aan een groep gekoppeld worden bij het aanmaken of bewerken van een begeleider. Dit kan via Instellingen, Beheer begeleiders.

Daarnaast kunnen via de acties onderaan deze pagina meerdere begeleiders in één keer aan één of meer groepen worden gekoppeld.

Verbinding tussen kandidaat en begeleider via een groep

Wanneer een kandidaat en een begeleider aan dezelfde groep zijn gekoppeld, zijn deze kandidaten zichtbaar voor de begeleider. Wanneer een begeleider bijvoorbeeld rechten heeft om resultaten te bekijken, dan mag deze dat van alle kandidaten waar een koppeling mee is.