Opschonen en anonimiseren
  • 21 Feb 2024
  • Pdf

Opschonen en anonimiseren

• Pdf

Article Summary

Geanonimiseerde of verwijderde gegevens kunnen niet meer terug worden geleid naar de oorspronkelijke kandidaat en deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Gebruik deze instellingen alleen wanneer dit echt gewenst is.

Omschrijving

In de RemindoToets afnameomgeving is het mogelijk om resultaten die een bepaalde leeftijd hebben bereikt automatisch te anonimiseren of te verwijderen. Deze worden gebruikt om automatisch oude privacy-gevoelige gegevens in de omgeving op te schonen.

Let op!
Het is alleen mogelijk om gebruik te maken van deze opties na contact met Paragin. Neem contact op via support@paragin.nl om hierover te overleggen.

Mogelijkheden

Deze instellingen worden gebruikt om gegevens te anonimiseren of verwijderen. Standaard is ingesteld dat de gegevens nooit geanonimiseerd of verwijderd zullen worden. Er kan bij de instellingen aangegeven worden hoeveel jaren er verstreken moeten zijn voordat de automatische wijzigingen

Als er een optie is geselecteerd voor anonimiseren (behalve 'Nooit') kan ook een randomisatiefactor gebruikt worden. Wanneer resultaten worden geanonimiseerd, worden resultaten die aan dezelfde gebruiker toebehoorden samen gegroepeerd middels een éénwegs-relatie. Om er zeker van te zijn dat deze relatie niet terug kan worden herleid op het moment dat de software of de database is gecompromitteerd, kunnen resultaten willekeurig worden gehergroepeerd. Deze factor bepaalt hoe vaak dat gebeurt. Hoe meer resultaten er worden gehergroepeerd, hoe meer invloed dit heeft op de analyses.

Daarnaast is het mogelijk om gegevens automatisch te laten verwijderen. Ook hier kan ingesteld worden na hoeveel jaren de gegevens verwijderd moeten worden. Standaard is ingesteld dat de gegevens nooit verwijderd zullen worden.

Het is mogelijk zowel automatisch te anonimiseren of te verwijderen. Hierbij is het mogelijk verschillende jaren van verloop in te stellen voor de twee opties. Bijvoorbeeld anonimiseren na 1 jaar, verwijderen na 5 jaar.

Geanonimiseerde of verwijderde gegevens kunnen niet meer terug worden geleid naar de oorspronkelijke kandidaat en deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Gebruik deze instellingen alleen wanneer dit echt gewenst is.